| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dimarts, 24 de juny de 2008
>

El Curt.doc juga en la frontera entre documental i ficció

El festival de Nanook començarà dijous a Vidreres

XAVIER CASTILLÓN. Vidreres
El Festival Internacional de Curt Documental Curt.doc, organitzat per l'associació cinematogràfica Nanook, tindrà lloc entre dijous i dissabte d'aquesta setmana al teatre casino La Unió de Vidreres, on es projectaran els quinze curts finalistes. El festival està dedicat al curt documental en un sentit molt ampli, i sovint juga en la delicada frontera amb la ficció.


+ Una imatge d'El hombre feliz, de Lucina Gil.

Jordi Dorca, Pau Savall i Albert València són els impulsors de l'associació cinematogràfica Nanook (www.nanook.cat) i del seu primer projecte, el festival Curt.doc, que anirà seguit d'un curs de realització audiovisual que es posarà en marxa a partir del setembre amb el nom Òperaprima.doc. Els participants en el curs rodaran la seva opera prima documental, i els treballs resultants es podran veure en el Curt.doc del 2009.

Pel que fa a l'edició d'aquest any, que està apadrinada amb 1.200 euros per l'empresa Ato, amb seu a Vidreres, s'obrirà aquest dijous amb un acte presentat pel crític de cinema Pep Prieto, en què també intervindran els directors del festival (21 h). A continuació, el grup vidrerenc de teatre Trinòlegs oferirà un espectacle de butxaca, seguit de la projecció del documental israelià Souvenirs, de Shahar Cohen i Halil Efrat. Les projeccions dels quinze curts finalistes –seleccionats entre els més de seixanta treballs arribats de diferents països– tindran lloc en dues sessions, divendres i dissabte a partir de les 9 del vespre, amb entrada lliure. El jurat que decidirà els premis està format per Marta Castañé (Parallel 40), el periodista d'El Punt Jordi Camps Linell, Carles Puig (Cinefòrum Vitraris) i Gerard Bagué, periodista i autor de tres documentals: Frederic B, Històries de l'Arc i El noi de les escombraries, que forma part de la sèrie de TV3 Detectiu. Dissabte a la nit es lliuraran els tres premis del festival: 600 euros per al millor curt, 300 per al finalista i 300 per al millor curt en català. Entre els finalistes hi ha quatre produccions gironines, dirigides respectivament per Sandra Ojosnegros, Pere Vilà, Miquel Espigulé i el tàndem format per Pere Solés i David Pérez.

Els directors del festival destaquen que Curt.doc vol obrir-se a tot tipus de documentals, i en aquesta primera edició hi ha exemples de fals documental, de collage i de curts que incorporen l'animació, però sobretot en la majoria dels casos queda molt clar que la línia divisòria entre documental i ficció queda molt difuminada.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.