| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dissabte, 14 de juny de 2008
>

Bouesia, una paraula híbrida i amb les cinc vocals




«S'ha acabat l'època de sortir fora per anar buscar la cultura, ara la cultura la tenim aquí», amb aquestes paraules, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Deltebre, Teresa Bo, va evidenciar la voluntat del consistori d'apostar fort pels temes culturals. De fet, aquesta aposta no és nova d'enguany, ja que el consistori ja fa almenys tres anys que dóna un suport important al Festival d'estiu Bouesia. Un certamen que enguany es veurà enormement reforçat pel Taller internacional de dansa contemporània de Roberto Olivan, ja que coincidixen en el temps. De fet, ahir es van presentar les dues activitats de forma conjunta. «Roberto Olivan té una gran projecció internacional però té molt present la seua terra i això ha estat una sort i ha fet possible la coincidència amb la màgia de la Bouesia», va manifestar Artur Gaya, de la cooperativa cultural Túbal, que és la que gestiona el taller de dansa d'Olivan. De fet, les dues activitats juntes convertiran Deltebre en un veritable centre neuràlgic de la cultura dins l'estiu ebrenc, amb la dansa i la poesia com a eixos centrals però sense deixar de banda altres disciplines artístiques i populars. De fet, tal com va explicar el responsable artístic de Bouesia, Miquel Àngel Marín, Bouesia és una paraula híbrida que uneix poesia i bou, «l'elit amb allò que és popular», diu Marín tot precisant que, a més, és una paraula «interessant». «És curta però conté totes les vocals», afegeix. L'embrió cal buscar-lo fa quatre anys amb el primer aplec i recital de bouetes, com es volen anomenar els participants d'aquests recitals. Després tot això es va ampliar amb concerts gratuïts a diferents places del municipi, amb performance i projeccions cinematogràfiques. Un format que enguany es manté, així com també la Revista caminada, una mena de cercavila poètica, que enguany també serà navegada, ja que es fa un homenatge a les tres barcasses del municipi que desapareixeran amb la construcció del nou pont. «Farem teràpia per la inquietud que això ens provoca», va dir Marín.

Enguany, al Regsexcital hi participaran uns 40 potetes, majoritàriament dels Països Catalans. També cal destacar la performance inaugural de David Ymbermon que cuinarà un plat normal seguint un procés poc convencional.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.