| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dijous, 12 de juny de 2008
>

Els sindicats amenacen amb noves mobilitzacions de cares a la tardor en contra de la llei d'educació

Ahir es van concentrar davant d'Educació a Girona per fer un toc d'atenció

NÚRIA ASTORCH. Girona
Si passat l'estiu no hi ha hagut una rebaixa substancial amb l'articulat de l'avantprojecte de la llei d'educació de Catalunya, es tornarà a plantejar una altra jornada de vaga com la del 14-F. Així ho van anunciar ahir els representants de la junta de personal docent de Girona abans de concentrar-se davant dels serveis territorials d'Educació de Girona a tall d'avís abans que acabi el curs. Els sindicats consideren que el problema de la privatització continua vigent en el projecte de llei.


+ Delegats de diferents sindicats, ahir davant dels serveis territorials d'Educació. / Foto: LLUÍS SERRAT
Els delegats de la junta de personal docent de les comarques de Girona van exposar ahir que, si bé la vaga i les mobilitzacions del 14-F van donar alguns fruits importants, el perill de l'externalització dels serveis i de la privatització continua existint a través de la proposta de municipalització dels centres públics. «La municipalització podria donar lloc a una política de clientelisme i també a la diferenciació d'escoles segons que siguin de municipis rics o pobres», va advertir Xavier Díez, de la USTEC-STEs. Víctor Sánchez, de CCOO, va assegurar que actualment les negociacions estan «estancades» i que el Departament d'Educació actua «per la via dels fets consumats». En aquest sentit va posar com a exemple la supressió del batxillerat nocturn d'alguns instituts. «Fa quinze anys que dura el desgavell educatiu i de país», va afirmar el delegat d'Aspepc, Josep Maria Anglès. I els representants de la FETE-UGT i d'ANPE, Jaume Paül i Eulàlia Esteve, respectivament, es van mostrar partidaris de recuperar el consens que va fer possible el Pacte Nacional per a l'Educació, un acord que no va tenir el suport de la USTEC. Tot i les diferències mantingudes en el passat, les organitzacions sindicals van expressar ahir, en bloc, el seu rebuig al model de gestió empresarial i al sistema retributiu jerarquitzat que preveu l'avantprojecte de llei. I van animar el professorat a fer un seguiment de les negociacions i a mobilitzar-se, si és necessari, en contra de l'avantprojecte de la llei de l'educació a la tardor.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.