| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dissabte, 7 de juny de 2008
>

Les noves càtedres de la UdG, dedicades al medi ambient, la salut i la cultura digital

Augmenta fins a 24 el nombre de beques de transferència i innovació per als estudiants en pràctiques

EDUARD BATLLE. Girona
El Consell de Govern de la Universitat de Girona (UdG) va aprovar dijous la creació de tres noves càtedres i en total la UdG ja en té setze. La dedicada al medi ambient du per nom Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis i es farà en col·laboració amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit. La Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural, destinada a la salut, col·laborarà amb Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro. La tercera és la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, que es durà a terme amb la col·laboració de l'empresa Telefónica SA.


+ La càtedra de medi ambient tindrà molta relació amb les Medes, Torroella i l'Estartit. Foto: A.V.

La creació de la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit, tindrà l'objectiu promoure estudis científics en l'àmbit dels ecosistemes litorals mediterranis, en especial els que tinguin relació amb el Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter; assessorar en la gestió dels espais naturals del litoral mediterrani, i divulgar el coneixement sobre el funcionament dels ecosistemes litorals mediterranis. La càtedra serà dirigida per Xavier Quintana.



SALUT.
La Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural, amb la col·laboració de la comunitat de municipis de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro, promourà l'estudi, la recerca i la divulgació sobre l'evolució de la medicina i la salut en l'àmbit rural; estudiar, salvaguardar i difondre l'herència cultural de la medicina rural; i la gestió de l'Espai del Metge i la Salut Rural.

CULTURA DIGITAL.
La creació de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, amb la col·laboració de l'empresa Telefónica SA, tindrà com a objectiu fomentar l'ús dels mitjans digitals en totes les fases dels processos de recerca i desenvolupament, catalogar i indexar el coneixement digital resultant, i socialitzar-lo facilitant-ne l'accés i la consulta dels ciutadans integrats en la societat de la comunicació, així com dels agents empresarials que hi estiguin interessats. La càtedra serà dirigida per Sílvia Simón, de la Facultat de Ciències.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Més beques i suport als discapacitats

>Triomf a Estoril en un concurs d'intel·ligència artificial

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.