| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 d'abril de 2024


dijous, 29 de maig de 2008
>

La PDE adverteix el govern que s'oposarà a qualsevol canonada

El col·lectiu reclama la dimissió del president del CAT i canvis en el consorci

GUSTAU MORENO. Tortosa
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va rebre ahir amb prudència les informacions que especulaven amb una derogació imminent del decret del transvasament a Barcelona. El portaveu Manolo Tomàs va denunciar «l'obsessió» del govern català per tirar endavant la interconnexió de xarxes, «fins i tot ara que ja s'ha superat la crisi per la sequera». La PDE adverteix que no acceptarà cap altra canonada per portar l'Ebre a Barcelona, si la conducció d'emergència no s'acaba construint.


+ La PDE va valorar ahir la possible derogació del decret del transvasament. Foto: G.M.

«Fa dos anys que sabem que volien reforçar el minitransvasament a Tarragona per fer arribar l'Ebre a Barcelona, i que també s'aprofitaran els canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues per enviar l'aigua cap al sud i cap al nord», va recordar Manolo Tomàs. Així, el portaveu de la PDE va dir que qualsevol projecte que vulga «disfressar» un transvasament a Barcelona rebrà l'oposició ferma de la gent de les Terres de l'Ebre i de la resta de catalans que estan en contra dels transvasaments. En la mateixa línia, Tomàs va denunciar que les pressions que rep la Generalitat són tan fortes que han fet variar la seua política hidrològica, i va recriminar a l'executiu de José Montilla la seua «obsessió» per tirar endavant la interconnexió de xarxes. «Baltasar encara no vol donar la sequera per acabada i encara no sabem per què, ja que l'aigua ja li surt de baix de la cadira», va ironitzar el portaveu, que també va insistir a reclamar la dimissió del titular de Medi Ambient.

La PDE també va instar la Generalitat a recuperar la planificació que havia dissenyat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per solucionar el subministrament de Barcelona sense haver de recórrer als transvasaments. «L'Ebre no pot ser una garantia per a Barcelona, sinó les obres basades en la nova cultura de l'aigua que la Generalitat havia projectat abans de la sequera», va dir la també portaveu Susanna Abella. Finalment, la PDE va reclamar la dissolució de l'actual Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i la dimissió del seu president, Daniel Pi, per haver «enganyat» les Terres de l'Ebre. Segons el portaveu Joan Antoni Panisello, cal un canvi dels estatuts i de l'organigrama del CAT, perquè el seu president sigui ebrenc i els alcaldes i representants de les Terres de l'Ebre passin a tenir «més poder de decisió» que els municipis grans del Camp de Tarragona. Panisello va acusar Pi de donar «dades falses» sobre el minitransvasament, així com de voler influir en alguns membres del CAT, «a canvi de desbloquejar plans urbanístics», amb l'objectiu de condicionar el seu vot i autoritzar la interconnexió amb el sistema Ter-Llobretat. «Si l'Ebre té la clau i la presidència del CAT, serà més ràpid fer les infraestructures que redueixin la dependència del Camp», va dir.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Xavier Sabaté es declara antitransvasista, però defensa «una connexió»

>Bel es desmarca de la línia de CiU

>Espinosa es compromet a estudiar el transvasament del Roine

>Prodelta i els ajuntaments s'uneixen per aturar la regressió del delta de l'Ebre

>La crescuda de l'Ebre nega unes 70 hectàrees agrícoles a la Ribera

>La Generalitat assumeix que no es farà la canonada si es garanteix l'abastament

>Experts i ecologistes es malfien de l'ACA i demanen un comitè independent

>Ja es preveia que la dessalinitzadora de Cunit abastís CAT i ATL

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.