| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dimecres, 14 de maig de 2008
>

Maresme. Els càmpings de Malgrat culpen l'última extracció de sorra de la pèrdua de platja

La llevantada del cap de setmana ha arrasat el litoral i ha dut les ones a tocar dels equipaments

TERESA MÁRQUEZ.
La darrera extracció de sorra del delta de la Tordera per recuperar la platja de s'Abanell de Blanes ha fet acabar la paciència dels propietaris dels càmpings de Malgrat situats a la zona. Acusen el Ministeri de Medi Ambient d'aplicar mesures d'urgència, «pedaços», que no resolen el problema i que, en canvi, sí que afecten directament les seves instal·lacions, amb destrosses importants. La llevantada del cap de setmana ha tornat a fer desaparèixer la sorra en alguns trams de Malgrat i els propietaris dels càmpings retreuen a l'Ajuntament que no s'impliqui en la demanda a l'Estat de solucions definitives.


+ Imatge d'ahir de la platja del davant de la zona dels càmpings de Malgrat de Mar. / Foto: T.M.

«Fa anys que alertem que les extraccions puntuals de sorra del delta de la Tordera són pegats que no solucionen res, tan sols allarguen el problema.» Un dels propietaris dels càmpings afectats i portaveu del sector, Marc Monguilod, es lamenta que les advertències fetes fins ara «no s'han volgut escoltar a cap de les administracions que tenen competències a la zona». Segons el representant dels càmpings –La Conca, El Pla, Marisol, Els Pins, La Tordera, Del Mar, Blaumar, Celmar i Les Nacions–, la darrera llevantada del cap de setmana ha evidenciat, un cop més, com és de fràgil «i inoperant» l'extracció de sorra del delta per garantir la platja de s'Abanell, al municipi veí de Blanes. «El mar s'ha endut bona part de la platja acabada de posar i, a nosaltres, l'aigua ens ha entrat a les instal·lacions i ens ha deixat molts trams sense sorra», apunta.



SOLUCIONS DEFINITIVES
Per Monguilod en cap cas es reclama un transvasament de sorra per a la platja de davant els càmpings. «La inestabilitat del delta de la Tordera ha d'anar acompanyada d'actuacions a llarg termini que garanteixin la preservació ambiental de l'espai», assenyala el propietari, que hi afegeix que el resultat de les actuacions puntuals d'aportació de sorra fetes en els anys vuitanta i a principi dels noranta «han demostrat l'impacte negatiu, que a la llarga afecta la línia de la costa».

Aquesta setmana, els càmpings decidiran si emprenen accions legals contra el Ministeri de Medi Ambient, «atès els efectes que l'extracció de sorres està tenint en l'activitat i els greuges que pot ocasionar al sector en un futur».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. L'alcaldessa dubta que la causa sigui l'extracció

>Maresme. 340.000 m³ en sis mesos

>Els càmpings de Malgrat diuen que l'extracció de sorra ha fet perdre la platja

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.