| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 11 de maig de 2024


dimecres, 14 de maig de 2008
>

El govern de Mataró obté un aprovat justet





+ Teixidó, Bassas i Baron, en un moment del ple de Mataró. / Foto: LL.M.

La trentena d'entitats locals consultades han puntuat el primer any del govern municipal amb un «aprovat justet». La poca participació ciutadana, la manca de transparència en la gestió i la lentitud burocràtica sobre alguns temes són algunes de les principals crítiques al tripartit mataroní. Tot i això, la figura de l'alcalde, el socialista Joan Antoni Baron, continua sent molt ben valorada. El seu tarannà dialogant i proper, a més de la seva gestió resolutiva el fan mereixedor d'una nota més alta respecte a la resta de regidors. Pel que fa a les entitats veïnals, els presidents valoren com a tret destacat el fet que s'atenguin les demandes que fan. Més crítics es mostren des de l'associació de veïns de Rocafonda, que consideren que l'equip de govern és «fluixet» i que els constants escàndols no els han afavorit gens. «El govern menysté les entitats i les propostes que els fan», diuen des de Cerdanyola. El que la majoria destaquen com l'episodi més «lamentable» del primer any de mandat és l'afer de Can Fàbregas i de Caralt. Entre les opinions, n'hi ha que diuen que «ha estat un desfet de temps» i que «s'hi han dedicat massa esforços i energia» i fins i tot n'hi ha que indiquen «que hi ha més punts foscos». Els dos sindicats majoritaris, CCOO i la UGT, coincideixen a dir que esperen d'aquest mandat que es doni un nou impuls de qualitat i de millora en l'ocupació i la formació de treballadors. Tot i això, des de la UGT es lamenta que s'hagi aturat el desplegament del pacte per al desenvolupament econòmic i social, però felicita l'Ajuntament per l'aposta que fa amb el Tecnocampus.

En l'àmbit cultural, les entitats, tot i valorar les noves oportunitats que per a la ciutat significa l'arribada del festival Shakespeare i de la construcció del Museu Bassat d'art contemporani, continuen criticant la manca de lideratge i la falta d'idees. Tot i això, destaquen el canvi que s'ha promogut al Patronat Municipal de Cultura, convertit ara en institut municipal. Finalment, els constructors també posen l'accent en la manca de participació en les decisions municipals. En aquest sentit, un dels arquitectes de la ciutat, Agapit Borràs, destaca l'abandó de les Cinc Sènies, a banda de la gestió per l'arribada del Corte Inglés, com a punts negatius del primer any.

Han participat en l'enquesta: Núria Ibran (Veïns de Rocafonda), Julián Hernández (Veïns de Cerdanyola), Joan Saborido (Veïns del Centre), Jesús Nieto (Federació d'Associacions de Veïns de Mataró), Agustí Brullet (Gremi de Constructors i Promotors), Pere Badia (ONCE), Agapit Borràs (arquitecte), Fèlix Feliu (Càritas), Jaume Roig (CCOO), Joan Gil (Politècnica de Mataró), Maria Carme Maltas (Fundació Maresme), Francesc Estorach (Fundació Cooperadors), Sílvia Serra (Protectora d'Animals de Mataró), Enric Subiñà (historiador), José Antonio Alcayde (UGT), Josep Filbà (Unió de Botiguers), Joan Barat (rector de Santa Maria), Miquel Guardiola (GIMM), Xavier Vilert (Robafaves), Imma Llorens (Sala Cabañes), Xavier Doló (Col·lectiu de Músics del Maresme), Pep Andreu (Televisió de Mataró), Antoni Graupera (Gremi d'Hostaleria), Josep Maria Spa (Club Hoquei Mataró), Antonio López (Associació de Marxants del Maresme).



 NOTÍCIES RELACIONADES

>La lluita per la parcel·la nacionalista

>La «capgrossada» de Can Fàbregas

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.