| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dilluns, 5 de maig de 2008
>

El Col·legi d'Economistes preveu estrenar la flamant seu a Gràcia el 2010

L'edifici, obra dels arquitectes Roldán i Berengué, destacarà per la transparència i lluminositat

FRANCESC ESPIGA. Barcelona
Les obres de construcció de la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya, a la plaça Gal·la Placídia, podrien començar abans de final d'any, amb la previsió que estiguin del tot enllestides el 2010. Almenys aquests són els càlculs de la institució, que en total haurà invertit 10 milions d'euros en un projecte per aixecar un edifici que aspira a ser un paradigma del nou urbanisme barceloní. Dissenyat pel despatx d'arquitectes Roldán i Berengué, serà una gran façana on predominarà la presència del vidre. Una solució que, a banda d'aportar una gran quantitat de llum a l'edifici, farà que sigui diàfan envers l'exterior.


+ La nova seu del Col·legi d'Economistes es construirà on, fins fa poc, hi havia el parc d'atraccions infantils Caspolino.

El canvi de seu obeeix a un doble objectiu. Per una banda, n'hi ha un d'estrictament funcional, ja que les dependències actuals del Col·legi, a l'avinguda Diagonal, han quedat petites. Però tant o més important que aquest aspecte, és l'aposta per donar una projecció nova a la imatge de la institució, fent-la més visible i present entre la societat civil. I, per aconseguir-ho, s'ha encarregat un disseny d'un edifici singular, valent, que s'adigui a aquests valors que el Col·legi es proposa transmetre. «És un projecte que connecta perfectament amb aquesta voluntat nostra d'estar molt oberts al districte de Gràcia i al conjunt de la ciutat», resumeix Artur Saurí, degà del Col·legi.

Sobre plànol, aquest propòsit s'ha concretat en un edifici que s'aixecarà on hi havia l'antic parc d'atraccions del Caspolino, i que tindrà una alçada equivalent a cinc plantes convencionals, que segons Mercè Berengué, autora del projecte, «connecta les estructures de poca alçada característiques de Gràcia, amb les que ja en tenen més de la Via Augusta», carrer amb què fa frontera. Per aconseguir transmetre aquesta sensació de proximitat i transparència, les quatre parets seran façana, principalment de vidre. Una opció que permetrà veure, o com a mínim intuir, bona part de l'activitat que es desenvoluparà a la seu. «Serà un edifici viu, molt pensat de cara enfora, la façana sud serà com un gran balcó que donarà a la plaça Gal·la Placídia», comenta Berengué.

Tota la construcció està pensada amb criteris d'estalvi energètic, i la distribució dels espais s'ha fet partint d'un criteri de multifuncionalitat. És a dir, que si s'ha de canviar la distribució, no suposi un maldecap. D'entrada, a la planta principal, s'hi instal·larà un auditori amb capacitat per a 170 places i algunes de les aules de formació, que s'estudia que també les puguin fer servir entitats i col·lectius de Gràcia. A la planta superior és on hi haurà el deganat.

A hores d'ara, ja s'ha aprovat inicialment, pel ple del districte, el pla especial del projecte. El degà confia que les obres puguin començar a final d'aquest mateix any. La tallada de cinta, si tot va bé, és prevista per a l'any 2010.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Arquitectes de referència

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.