| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 13 de maig de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2008
>

Quan la dansa vol esdevenir important

L'Ajuntament de Girona i algunes escoles organitzen un cicle d'espectacles i activitats per fer visible aquesta disciplina

DANI CHICANO. Girona
L'Ajuntament de Girona, a través del Teatre Municipal i del Centre Cultural de la Mercè, així com el Teatre Principal d'Olot i les escoles i col·lectius La Perla per la Dansa (Celrà), El Paller (Castelló d'Empúries), Educadansa i Cont-Class (Girona), han organitzat un cicle d'espectacles i activitats que han concentrat en relació amb el dia internacional de la dansa 2008, que es celebrarà dimarts vinent. L'objectiu és, sobretot, fer visible aquest llenguatge artístic als ulls del públic i difondre de manera més eficient els espectacles de dansa. De totes les activitats destaca el debut de la companyia gironina D2, formada per Joan Madera i Sandra Carré, que estrenarà demà el seu primer espectacle, Sobre negre, al Teatre Municipal de Girona. L'entrada és gratuïta.


+ Una de les ballarines d'Impas Dansa, en l'espectacle de celebració de l'any passat. Foto: LLUÍS SERRAT

L'Ajuntament de Girona i algunes escoles de dansa han decidit apostar fort per aquest llenguatge artístic, sobretot per fer-lo visible al públic i intentar de començar a fer-lo més pròxim, més atractiu als llecs sobre la qüestió. És per això, tal com assenyala el director del Teatre Municipal de Girona, Jep Sánchez, que van decidir fer una mena de cicle d'espectacles de dansa, en què hi van incloure fins i tot el de divendres passat de la Camut Band, aprofitant la celebració dimarts que ve del dia internacional de la dansa. Per fer-ho, s'ha establert una mena d'aliança entre institucions i escoles. Així, el Municipal gironí ha arribat a un acord amb el Teatre Principal d'Olot, amb el qual ha programat conjuntament actuacions de les coreògrafes i ballarines gironines, amb companyia pròpia, Esther Aumatell (Olot) i Anna Ventura (La Bisbal), que s'han establert a França i han actuat molt fora del país, però molt poc a casa nostra. El Teatre Principal d'Olot ho va batejar com Re-tournée. A més, el Centre Cultural de la Mercè i el mateix Teatre Principal també van acordar oferir conjuntament el taller de la companyia Man Drake, creada a França pel també olotí Tomeu Vergés, titulat French chicken. A Girona, Ventura mostrarà dimarts Bicn le chien, i Aumatell, dimecres posarà en escena Murmures. A Olot serà a la inversa. Pel que fa al taller i la performance de French chicken, a Girona començarà demà, durarà tres dies i la presentació es farà diumenge, i a Olot començarà dilluns mateix i la presentació pública es farà l'1 de maig. En el cas de Girona, la inscripció, que és gratuïta, continua oberta i el nombre de participants en la intervenció serà superior a l'habitual –passa de deu a quinze– a causa de les dimensions de l'espai on es farà, la plaça de la Constitució.

A la tasca de l'Ajuntament s'hi han afegit els actes organitzats per quatre escoles i col·lectius gironins que treballen en aquest àmbit: la Perla per la Dansa de Celrà, promoguda per Natàlia Espinet, responsable de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà; el centre de recerca artística El Paller, de Castelló d'Empúries; la societat gironina Educadansa i l'escola de dansa de Girona Cont-Class.

Les activitats es faran des de dissabte fins dimarts i inclouen una trobada, la setena, d'escoles i centres de dansa de les comarques gironines a la plaça dels Jurats de Girona; una cercavila i la lectura d'un manifest el mateix dissabte i, el plat fort, l'espectacle Dansem, diumenge, al Teatre Municipal de Girona, a càrrec de professionals de la dansa. La primera part de l'espectacle estarà dedicat a la dansa clàssica, neoclàssica i espanyola i hi actuaran Anna Dávila i Daniel Cortada, Anna Roure, David Rodríguez, Maleïda Dansa i Gemma Ruiz i Irene Chavarria. La segona part estarà dedicada a la dansa contemporània i a les peces de creació, i hi actuaran Impas Dansa, Produint Perles, Isidre Rebenaque i El Paller.

D'altra banda, l'Escola Municipal de Dansa de Celrà ha programat per dimecres (22.00 h), a la seva seu, un passi de projeccions de vídeo dansa.

L'objectiu d'aquests centres i col·lectius que es dediquen a la dansa és la formació, la creació i la promoció i la divulgació de la dansa, creant una dinàmica de col·laboració entre entitats i mirant de fer visible la creació en dansa que es du a terme a les comarques gironines i els seus professionals.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>D2, l'estrena d'una nova companyia gironina

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.