| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


dijous, 17 d'abril de 2008
>

La PDE denuncia l'«estratègia militar» de l'Estat per fer el transvasament de l'Ebre

La Comunitat de Regants de la Dreta nega que les obres d'entubament de les sèquies puguin començar al maig

LURDES MORESO. Tortosa
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va expressar ahir el seu total rebuig a l'acord segellat entre l'Estat i la Generalitat per fer front a la sequera i que consisteix en la interconnexió de les xarxes CAT-ATLL. «Si l'aportació d'aigua de Campredó a Tarragona és un transvasament, és evident que allargar la infraestructura fins a Barcelona també ho és», va dir el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, en resposta a la ministra Espinosa, que defensa que l'operació no és un transvasament perquè l'aigua que s'enviarà a Barcelona es recuperarà al marge dret del Delta amb la modernització del regadiu. Per la seua banda, els regants insisteixen que ningú ha parlat amb ells i neguen que d'aquí a quinze dies comencen les obres d'entubament de les sèquies.


+ Els representants de les dues comunitats de regants van comparèixer ahir en roda de premsa. Foto: ACN

«El govern està seguint el mateix discurs que l'any 1979, quan es va aprovar el minitransvasament a Tarragona: consisteix a generar una situació insostenible i crear un sobrant d'aigua a partir de la millora de la canalització», va dir Tomàs, que va reiterar que l'opció del Segre no ha estat més que «una maniobra de distracció». Per la PDE l'actuació que volen tirar endavant l'executiu de Zapatero i el de Montilla és clarament un transvasament, a més alerten que s'està obrint la porta a nous transvasaments. «La diferència amb CiU i el PP és que aquests van posar tota la informació damunt la taula i ara s'està decidint tot en uns despatxos amb molt poca gent, estan seguint una estratègia militar i la població de Barcelona no és més que un escut», va manifestar el portaveu de la PDE. És per això que el moviment social considera que s'ha de fer molta pedagogia a l'àrea metropolitana de Barcelona, «perquè entenguen que la gent de l'Ebre no som insolidaris».

Tot i que la PDE creu que els socis del tripartit han trencat el Compromís per l'Ebre, encara no ha decidit quina estratègia seguirà a l'assemblea de dissabte, on, de moment, les úniques dimissions que es plantegen són les dels consellers de Medi Ambient i Agricultura. «No tenim el suport de cap partit polític, però almenys hi ha catorze alcaldes de l'Ebre que ens han manifestat el suport», va destacar el portaveu de la PDE.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Castells afirma que l'Estat pagarà l'obra però no aclareix com

>El govern d'Aragó estudia si jurídicament és un transvasament

>La declaració d'impacte de l'obra dels regants és desfavorable

>«Acabarem igual que els regants del Ter»

>Zapatero i Montilla es reuneixen per ratificar el pacte per l'aigua de l'Ebre i parlar de la sequera

>Suport de la Cambra, el Cercle i Foment a la interconnexió sense desestimar el Roine en un futur

>Múrcia també estudia manifestar-se per reclamar una aigua que «és d'Espanya»

>L'oposició posa Baltasar entre les cordes però no aconsegueix reprovar-lo

>Els càrrecs públics d'ERC a l'Ebre no pleguen per evitar que els substitueixin pels d'un «partit transvasista»

>ICV de l'Ebre exigix al seu partit sortir del govern si s'aprova la interconnexió

>L'entubament molesta el govern ebrenc

>Montilla, Carod i Saura van signar amb l'Ebre el compromís de no portar aigua a Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.