| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de maig de 2024


dilluns, 17 de març de 2008
>

La nova biblioteca de la Torre homenatja la tasca dels mestres

L'edifici engloba la tradició industrial i el disseny més modern

MIREIA LACÀRCEL. Torredembarra
Torredembarra va inaugurar ahir una biblioteca amb el nom de Maria Antònia, una mestra torrenca de la república a qui se li ha volgut fer un homenatge per la seva trajectòria social i professional. El nou equipament està marcat per un disseny modern, tot i que ha conservat una part de l'arcada de l'antiga bòbila de la fàbrica industrial de Cal Llovet.


+ Imatge de la nova biblioteca de Torredembarra, durant la inauguració. Foto: RITA LAMSDORFF

«Estic molt contenta que aquesta biblioteca porti el nom de la meva mare, però sobretot em fa molt feliç que aquest equipament porti el nom d'una mestra, perquè el coneixement s'aconsegueix gràcies a tots els mestres de primària que ensenyen cada dia les primeres lletres a tots aquells menuts que seran d'aquí a uns anys el nostre futur», explicava Maria Trinidad Mir, la filla gran de la mestra de Torredembarra Maria Antònia, a qui els ciutadans torrencs han volgut fer un homenatge, després de decidir per votació popular que el nou edifici cultural del municipi porti el seu nom. «La meva mare va ser pionera en la instauració d'una biblioteca d'aula i en la continuació de la seva tasca de mestra després de la República, amb la dictadura franquista, quan les condicions van ser molt dures»,

L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, es va mostrar molt satisfet pel fet que finalment la nova biblioteca fos una realitat, ja que era «un equipament molt esperat per tots els ciutadans del municipi», i perquè «necessitàvem una casa que englobés la cultura i l'aprenentatge». Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va destacar la importància de la cultura per esdevenir persones lliures. «Aquest nou temple de la cultura ha de garantir les llibertats de totes les persones del municipi, ja que el coneixement crea opinió crítica», va comentar el conseller, qui va afegir que amb l'entrada de les noves tecnologies el món estava canviant, i que les biblioteques eren un espai transversal on coexistien diferents cultures i diversos valors.



SERVEIS BIBLIOTECARIS
L'equipament té prop de 1.000 m², i té enregistrats més de 11.800 llibres d'entreteniment i aprenentatge. A més, hi consta un fons especialitzat en temes d'educació, interculturalitat i idiomes, així com un servei d'informació molt acurat en temes locals del Baix Gaià.

A l'edifici, que és una barreja entre el món actual i l'industrial, també s'hi faran activitats de lectura per als més petits i diversos cursos i tallers.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.