| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 15 de maig de 2024


dissabte, 15 de març de 2008
>

Amposta opta per mantenir els noms franquistes a dos carrers del municipi

Els veïns s'han pronunciat majoritàriament en contra del canvi per les molèsties que els ocasionaria

ACN R. ROYO. Amposta
L'Ajuntament d'Amposta, on CiU governa amb majoria absoluta, mantindrà la denominació dels carrers Ruiz de Alda (un dels fundadors de la Falange) i García-Morato (militar i aviador feixista) després que la majoria de veïns d'aquests carrers s'han pronunciat en contra del canvi en una consulta popular efectuada per la regidoria de Participació Ciutadana. Des de l'oposició tant el PSC com EA-ERC han lamentat la decisió del consistori perquè contradiu l'esperit de la nova llei de la memòria històrica, una llei que insta totes les administracions locals a suprimir els noms i símbols franquistes al conjunt del país i de l'Estat.


+ EA-ERC fa anys que reclama el canvi de nom dels carrers.

El consistori ampostí va trametre a principis d'any una carta a totes les cases dels carrers García Morato i Ruiz de Alda per demanar l'opinió dels veïns sobre la possibilitat de canviar el nom dels seus carrers, arran d'una moció presentada al consistori per un partit polític. La carta deia que el motiu del canvi era que els noms de Ruiz de Alda i García Morato corresponen a personatges relacionats amb el feixisme i la dictadura franquista, sense donar més detalls sobre la seua trajectòria (EA-ERC havia reclamat que la consulta incorporés un currículum de tots dos personatges). Ara la regidoria de Participació Ciutadana ja té els resultats i de les 63 famílies del carrer Ruiz de Alda, 32 (la meitat més un) han votat en contra del canvi i només tres a favor. En el cas de García Morato, de les 57 famílies a les quals es va enviar la carta només n'han contestat 23: dinou en contra de canviar el nom i tres a favor. En tots dos casos la majoria de veïns han adduït els «problemes» i les «molèsties» que els ocasionaria un canvi d'adreça postal o fiscal. «Amb aquests resultats hem optat per mantenir els noms als carrers», va explicar la regidora de Participació Ciutadana, Laia Subirats, tot i que els vots del carrer García Morato no han arribat a la meitat més un com s'havia autoimposat inicialment el consistori.

L'oposició, integrada per EA-ERC i el PSC, ha criticat durament la posició del govern municipal perquè incomplix la recentment aprovada llei estatal i autonòmica de la memòria històrica.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Eludir responsabilitats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.