| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


dimarts, 4 de març de 2008
>

Recuperen l'espai de lleure de Can Vincke de Camprodon i hi obriran al públic un jardí botànic

L'Ajuntament vol adquirir el perímetre de l'antic castell de Sant Nicolau

JORDI CASAS. Camprodon
L'Ajuntament de Camprodon està recuperant els jardins de Can Vincke per habilitar-hi un jardí botànic de tipus francès que s'obrirà al públic a l'estiu. L'actuació forma part del projecte de recuperació per a l'ús públic del perímetre de l'antic castell de la vila, és a dir, bona part de l'espai de Les Relíquies que és una zona elevada des d'on hi ha unes vistes úniques de la vall. Aquests jardins de més de 6.000 metres quadrats es van crear el 1920, però feia molts anys que estaven abandonats i tancats.



+ A dalt, una part de Can Vincke i, a sota, la torre del rellotge, l'únic vestigi del castell, amb alguns trams de muralla. Foto: J.C.

Els especialistes en temes de natura, Sònia Riñé i Josep Triadú, són els que dirigeixen la recuperació d'aquest jardins d'acord amb la forma que tenien originàriament. Aquest espai ha estat molts anys abandonat, motiu pel qual la vegetació ha ocupat els vials, camins i parets. Ara, tots dos dirigeixen els treballs de desbrossat i neteja i paral·lelament fan un inventari del centenar d'arbres i arbusts d'interès que hi ha a la finca. N'hi ha de la Xina, l'Argentina i moltes de les espècies pirinenques. Aquest inventari consta també d'un arxiu històric i fotogràfic de l'evolució de la zona i una comparativa històrica. El problema és que hi ha poca documentació dels antics jardins i, per tant, han hagut de recórrer a fonts pròximes a aquesta família, d'origen Alemany, i a persones grans.

Els jardins tenen 6.322 metres quadrats, distribuïts en diversos nivells en vials, escales i zones de descans. Hi ha també una pista de tennis, que es pretén reconvertir, en una segona fase, en un espai lúdic i formatiu, en una mena d'aula de natura. A més, hi ha una zona d'horts per al cultiu d'hortalisses i fruits per a l'elaboració de configures.

Destaca sobretot l'antic sistema de reg, que també es rehabilita. Es tracta d'un dipòsit de 120.000 litres d'aigua situat a la part més alta que, aprofitant el desnivell, permetia regar de forma independent les diferents zones. Ara, l'Ajuntament vol acabar de recuperar l'antic perímetre del castell de Sant Nicolau per a ús públic. A part de Can Vincke, hi ha diversos horts i amb tot el conjunt es configurarà un itinerari paisatgístic i monumental, amb el punt de partida al pont romànic.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Les parròquies de Blanes impulsen una campanya per conservar les ermites malmeses

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.