| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dijous, 28 de febrer de 2008
>

El festival rus Primavera Eslava 2008-es representarà a Catalunya

Es portarà a terme en diversos pobles i ciutats entre el 30 de març i el 12 d'abril

JOSEP BOFILL BLANC. Barcelona
El festival de cultura russa Primavera Eslava 2008 es farà a Barcelona, Sabadell, Lleida, Gavà, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Cadaqués, Figueres, Reus, Santa Susanna i Sant Feliu de Llobregat, i oferirà concerts de cors i orquestres i espectacles de dansa, juntament amb intercanvis culturals i seminaris de dibuix i pintura. Més de 500 artistes d'origen rus compartiran la cultura polifacètica de la Rússia actual amb el públic català, en el marc del desenvolupament de les relacions culturals internacionals.


+ Edita Isaakiàn, directora del Primavera Eslava. Foto: J.B.B.

Primavera Eslava 2008 és un festival organitzat per El món de la cultura, una empresa russa de caràcter cultural i independent, els projectes de la qual estan finançats pel govern rus: «Comptem amb el suport de la Federació Russa a través del Ministeri de Cultura i Comunicacions, el Ministeri d'Afers Estrangers i el Centre Rus de Cooperació Internacional, Científica i Cultural. I és que en realitat, són uns projectes que estan molt ben vistos pel nostre govern i per diversos sectors culturals. D'altra banda, també tenim el suport dels governs dels països que participen en el festival», explica Edita Isaakiàn, directora del festival i directora de l'empresa sense ànim de lucre El món de la cultura.



RUSSOS I CATALANS


Cada any el festival té lloc en un país diferent i, d'aquesta manera, comença una pàgina nova del seu currículum. El festival Primavera Eslava 2008 s'ha representat a San Marino, a la República Txeca i a Itàlia, l'any passat. En preguntar a la directora del festival, Edita Isaakiàn, com és que van triar Catalunya, diu: «Abans d'iniciar el projecte del festival, estudiem molt bé els països per on volem fer la gira. Després d'Itàlia, volíem venir a Espanya i, en fer l'estudi, vam veure que a Catalunya és on viuen la majoria de russos. Això significa que la nostra cultura no és estranya per als catalans. D'altra banda, Catalunya és molt coneguda a Rússia, sobretot Barcelona. Però no vam pas triar Catalunya per ser més o menys coneguda en l'àmbit, sinó perquè l'objectiu és fer un intercanvi cultural i ens interessa conèixer la cultura catalana perquè en aquest àmbit, té col·lectius molt antics i de prestigi. A part de Gaudí, volem donar a conèixer que hi ha moltes més coses.» En el decurs de dues setmanes, més de 500 russos mostraran la tradició interpretativa del seu país.



30 de març
Concerts corals i d'orquestra amb intercanvis culturals, a Gavà i a Torroella de Montgrí. I seminari i màster clàssic artístic a Tossa de Mar
31 de març
Seminari i màster clàssic artístic a Cadaqués i Figueres
1 d'abril
Concerts corals i d'orquestra, a Lleida
2 d'abril
Concerts corals i d'orquestra, a la Universitat de Barcelona
3 d'abril
Concert d'orquestra, a Reus
4 d'abril
Concurs de dibuix, a Santa Susanna, i concerts corals i d'orquestra a Sabadell
5 d'abril
Espectacle d'intercanvi cultural, a Sant Feliu de Llobregat
6 d'abril
Espectacle d'intercanvi cultural, a Torroella de Montgrí i a Gavà
11 d'abril
Gala concert de clausura del festival, i lliurament de premis


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.