| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dimarts, 26 de febrer de 2008
>

El Centre d'Estudis de Sant Andreu vol que es mantingui la fesomia actual de la Fabra i Coats



A. BALLBONA. Barcelona

A finals del mes de gener l'Ajuntament de Barcelona va donar a conèixer el projecte per convertir l'antiga fàbrica tèxtil de Fabra i Coats, a Sant Andreu, en un gran centre de producció artística. Davant d'això, el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, de Sant Andreu, i que va participar en el procés de treball de l'Ajuntament per recollir propostes, fa ara tota una sèrie de demandes perquè es conservi al màxim la fesomia original de la Fabra i Coats. Així, reclama que els usos culturals que es donin a l'antic complex fabril no facin variar el conjunt del recinte, que es mantingui i conservi la seva estructura, els interiors i exteriors, de manera que continuï sent identificable el seu passat industrial.

El Centre d'Estudis Ignasi Iglésias ha mostrat la seva preocupació perquè el pla d'usos presentat per l'Ajuntament planteja l'enderroc de la primera nau. Per això proposen que es faci un estudi de documentació a fons del patrimoni existent, abans no es faci cap intervenció arquitectònica.

Entre les propostes que enumera, aquest centre d'estudis considera «intocable» l'edifici de les calderes, demana recuperar el patrimoni documental i conservar una selecció del mobiliari de la fàbrica, entre altres aspectes. Tot això ho sustenta amb les característiques úniques de la Fabra i Coats, com el fet que estigui situat en un entorn urbà, i tingui un «ingent fons documental i tècnic».

L'entitat també reclama recuperar el patrimoni documental, una activitat que, segons el districte de Sant Andreu, ara ja s'està portant a terme. El projecte d'usos, que preveu una inversió inicial de 7 milions d'euros per adequar l'edifici, de 12.000 m² útils, inclou una sala amb una exposició permanent per evocar la història de la fàbrica de filatures. L'adequació del recinte podria quedar enllestida el 2009.





El Centre d'Estudis Ignasi Iglésias defensa: - Conservar el patrimoni arquitectònic, mantenir l'entramat urbanístic de la fàbrica.
- Conservar les façanes i la construcció exterior i interior de les naus
- Protegir i mantenir l'edifici de les calderes i els elements tècnics que conté
- Catalogar i conservar el patrimoni documental
- Protegir una selecció del mobiliari


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.