| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dijous, 21 de febrer de 2008
>

Tècnics municipals estudien l'aplicació de la democràcia directa de Suïssa



EL PUNT. Barcelona

La direcció general de Participació Ciutadana de la Generalitat ha organitzat un seminari, que comença avui i acaba diumenge, sobre la democràcia directa a Suïssa, els seus efectes i l'experiència de la votació electrònica en aquest país. Al seminari, que s'ha organitzat amb la col·laboració de l'entitat suïssa Iniciative and Referendum Institut, hi assistiran diversos tècnics de participació dels ajuntaments de Tarragona, Girona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei, Lloret de Mar, Sant Boi de Llobregat i Manresa, a més de diversos membres de la Diputació de Girona, el govern balear i l'Ajuntament de Sant Sebastià.

La direcció general, que depèn d'Interior, busca promoure una participació més directa i continuada de la ciutadania en assumptes públics. Per això, el model de Suïssa serà analitzat amb profunditat durant el curs, tenint en compte que, en aquell país, la democràcia directa té un paper molt rellevant en la gestió política. Ho demostra l'ús del referèndum i de la iniciativa popular per revisar o fins i tot retirar una disposició de la Constitució. Segons el departament, Suïssa celebra referèndums amb molta freqüència, «cada cop que cal revisar qualsevol acció de govern o llei dels parlaments». Suïssa es basa en un sistema confederal, caracteritzat pel manteniment de l'autonomia dels seus 26 cantons, que tenen Constitució, govern, parlament i tribunals propis.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.