| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dimecres, 20 de febrer de 2008
>

Fer negocis en xarxa

Un estrateg gironí ha creat el club Girona 6 Graus, perquè es facin contactes tant presencials com per internet

MÒNICA CABRUJA. Girona

+ El consultor Antoni Porras i una col·laboradora de la seva empresa, en un dels esdeveniments a Girona.

Fer negocis i establir contactes en xarxa i des de la xarxa. Aquesta és la filosofia que mou el Girona 6 Graus, un club de creació de xarxes impulsat pel consultor i estrateg gironí Antoni Porras que fins ara ja ha reunit a Girona unes 250 persones, en els cinc esdeveniments que s'han portat a terme al local La Borsa Lounge Club de Girona.

El procediment presencial és relativament senzill. Consisteix a assistir a un dels actes programats –el pròxim serà demà a les vuit del vespre– i pel preu de 5 euros s'ofereix la possibilitat d'agafar el micròfon i durant un minut explicar als assistents el producte o servei que s'ofereix, o fer una presentació personal.

Les trobades volen ser informals i serioses alhora, i s'aconsella portar sempre targetes. Es tracta d'una plataforma multisectorial a la qual ja han assistit emprenedors, especialistes de posicionament i visibilitat de planes web, representants de pimes, empresaris que busquen socis, clients o col·laboradors, advocats, arquitectes, representants d'associacions, persones que busquen inversors o inversors que busquen gent amb idees, i persones de professions molt diverses. I fins i tot inventors. «Vam tenir la presència d'un inventor amb trenta patents diferents que buscava algú que l'ajudés per difondre els seus invents, i ara ja ha trobat una persona que té una plana web i que dóna a conèixer i ven els seus productes», va explicar Porras. Un dels assistents, representant de la Jove Cambra Internacional de Girona, va destacar el benefici que comporten aquestes trobades: «Arran de l'explicació que vam fer, ja tenim dos membres més inscrits a l'associació», va indicar.



TROBADES PROGRAMADES
En les trobades s'intercanvien les presentacions i les targetes. «Són obertes a tothom, i es tracta d'un esdeveniment molt adient per generar oportunitats de negoci», destaca Porras. Però el punt de mira d'aquest estrateg, que es defineix com a networked professional i internacional, va molt més enllà de la ciutat de Girona. Ja té programats esdeveniments d'aquestes característiques a Madrid (el 28 de febrer), a Barcelona (el 13 de març), a Eivissa (el 19 de juny i el 18 de setembre) a Saragossa i València (la data encara s'ha de determinar), i també arreu del món: A Buenos Aires (el 27 de març), a Santo Domingo (el 24 d'abril), a Miami (el 22 de maig), a Moscou (el 10 de juliol), a Montecarlo (l'11 de setembre) i a Dubai (el 22 de novembre). També programarà més actes. A Girona farà tres sessions més aquest any: el 17 d'abril, el 16 d'octubre i el 18 de desembre.

També té previst organitzar dinars i sopars de negocis, amb presència d'algun convidat destacat i amb l'assistència de les persones que s'han apuntat a les trobades.



UN CLUB A INTERNET
Però a banda de la part presencial, que requereix superar distàncies i desplaçaments, al laboratori del consultor Antoni Porras s'hi cou impulsar el club virtual www.6graus.net, que comença a agafar volada i ofereix enllaços amb altres plataformes de treball en xarxa que hi ha arreu del món. El club virtual oferirà la possibilitat d'establir contactes via internet, obrirà vies de negoci i afavorirà el treball en xarxa.

Segons explica Porras, el nom del club procedeix de la teoria de Stanley Milgram, que fa uns quaranta anys i sobre la base d'una sèrie de proves va determinar que tots estem connectats per mitjà de sis graus, que seria l'equivalent a sis contactes o sis nivells, que van generant més contactes i oportunitats diferents. Es diu que si una persona té entre 1 i 100 contactes té una xarxa petita; si en té entre 100 i 500, llavors té una xarxa mitjana i en aquest cas se'l considera un connector; i si en té més de 500, té una xarxa gran i ja se'l considera un superconnector.

Per Porras, es tracta de buscar la traducció pràctica de la teoria dels sis graus, un fet que ja està aconseguint per mitjà dels esdeveniments que va començar a organitzar l'any passat i que ja comencen a tenir un ressò important.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.