| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 d'abril de 2024


dimarts, 5 de febrer de 2008
>

Barcelonès Nord. L'Escola de Música de Badalona nega irregularitats laborals

Els professors no contractats mantenen les acusacions contra l'ens municipal

JORDI GONZALO. Badalona
El conflicte a l'Escola de Música de Badalona, dependent de l'organisme municipal del Patronat de la Música, continua viu. La direcció de l'escola nega les «irregularitats» denunciades pels professors no contractats i els acusa de tenir «angoixa i inquietud» pels possibles nous contractes amb els nous pressupostos. Els docents afectats es reafirmen en les seves acusacions d'«irregularitats laborals». D'altra banda, els músics professionals donen suport als docents i demanen diàleg a les parts.


+ Imatge d'arxiu d'una classe de l'Escola de Música. Foto: M.M.

L'Ajuntament de Badalona ha emès un comunicat en què rebat les acusacions d'«irregularitat» de diversos professors de l'Escola de Música de Badalona, que aquest diari va avançar la setmana passada. El text, signat per Jordi Llorens, gerent del Patronat de la Música de Badalona; Quique Soriano, director de l'escola; Ramon Montoliu, cap d'estudis, i Lluís Olaria, coordinador pedagògic, explica el que la setmana passada ja van assegurar tant Jaume Vives (ERC), regidor de Cultura, com l'alcaldessa Maite Arqué (PSC), i fins i tot l'interventor de l'Ajuntament: «En tots els casos les condicions de la seva relació amb l'escola han estat legalment i lliurement pactades i acceptades.» Els responsables de l'EMB hi afegeixen: «Dels vuit signants del comunicat que s'ha fet públic, quatre són becaris que en la fase final dels seus estudis fan pràctiques tutoritzades, i els altres quatre són músics professionals que emeten la seva factura pels serveis que presenten.» Entre els becaris n'hi ha que fa fins a vuit anys que estan en aquesta situació. També recorden, com ja va explicar Vives, que el pressupost per l'any 2008 preveu una ampliació de la plantilla fixa de l'escola, i assenyalen que aquest fet podria haver desencadenat la situació: «Pot ser que per aquest motiu s'hagi provocat una situació d'angoixa o inquietud en els interessats.»



UN TERÇ SENSE CONTRACTE
Segons el text, els professors no contractats treballarien un màxim d'onze hores i mitja a la setmana. Els responsables de l'EMB expliquen que tenen 391 alumnes i «una plantilla docent fixa de 21 professors, un nombre variable de professionals externs i becaris». Segons aquestes dades, per tant, els docents que treballen sense contracte representarien un terç del total. Tot i que un de cada tres professors de l'EMB no tenen contracte –vuit d'ells van signar un manifest de denúncia–, els màxims dirigents de l'EMB afirmen: «A tots els professors ens sap molt de greu que s'embruti amb mentides el prestigi que hem guanyat després de tants anys de dedicació i il·lusió.»

Segons els professors afectats, però, no es tracta pas de «mentides». El col·lectiu de professors no contractats de l'EMB mantenen les acusacions exposades la setmana passada i qualifiquen les afirmacions dels seus directius de «dubtoses i justificacions ambigües». Aquests docents es reserven el dret de demostrar «davant dels tribunals cada una de les afirmacions fetes, amb les pertinents proves i testimonis». Aquests professors van assegurar no tenir contracte i cobrar amb diner negre. Els docents no contractats fan una altra crida a l'Ajuntament perquè «afronti immediatament el problema actual», i a l'escola i al patronat perquè «respecti la llibertat d'expressió a l'hora de denunciar una situació precària i irregular de la qual ells són una part responsable».



CRIDA A LA SERENITAT
D'altra banda, l'Associació de Músics Professionals de Badalona ha explicat a aquest diari que dóna suport als professors de l'EMB, però a la vegada demana responsabilitat a les parts implicades. Martí Serra, el president de l'entitat, fa una crida a les parts perquè condueixin la situació «amb serenitat, diàleg, negociació i respecte pels drets laborals». També demana al govern i als partits de l'oposició «responsabilitat, generositat i altura de mires» per convertir «la situació de crisi en oportunitat» per donar «impuls» al Patronat de la Música.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La direcció de l'Escola de Música de Badalona nega les irregularitats laborals

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.