| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de maig de 2024


dilluns, 4 de febrer de 2008
>

El mapa d'instal·lacions esportives d'Olot diu que cal una inversió de 15 milions i dues piscines cobertes

Sport Assistance ha diagnosticat les mancances i les necessitats fins al 2020

JORDI CASAS. Olot
No una, sinó dues piscines cobertes municipals, necessita Olot. La primera i més indispensable al costat de l'actual piscina d'estiu o bé al costat del camp de futbol de Sant Roc, i la segona s'ha de construir a mitjà termini al Morrot o a Sant Miquel. Són algunes de les conclusions del mapa d'instal·lacions i equipaments esportius municipals que ha elaborat l'empresa Sport Assistance per encàrrec de l'Ajuntament, que preveu una inversió global d'uns 15 milions d'euros d'aquí al 2020.


El treball de Sport Assistance estableix que la segona piscina coberta respon als creixements demogràfics previstos a Olot entre els 10 i 15 anys vinents, i precisament proposa situar-la en un dels dos barris on es produirà un desenvolupament més elevat, el del Morrot i el de Sant Miquel. Aquesta necessitat es consolida si es té en compte, tal com es diu a l'estudi, que el Club Natació Olot, que té tres piscines cobertes, està saturat amb 10.000 socis, és car fer-se'n i d'aquí a pocs anys les instal·lacions necessitaran una inversió important. El nou mapa recomana fer una previsió de la segona piscina, perquè la construcció la deixa per a més enllà del 2020. La primera, per a la qual també proposa dos llocs, és la que es construirà amb els ajuts de la pròxima convocatòria de subvencions de la Generalitat. A tot estirar, estarà feta el 2015 i costarà uns 3 milions.

El mapa, elaborat a partir d'una diagnosi que és el resultat d'enquestar els agents del sector, estableix també la necessitat d'homologar la pista d'atletisme i d'acabar-hi la zona de vestidors i l'edifici de serveis.

Dels cinc camps de futbol amb mides oficials i dels cinc de mides inferiors per a entrenaments i futbol-7, proposa eliminar-ne tres i reconstruir-los a la zona de la Canal. Es tracta del camp de les Mates i l'annex a l'estadi municipal, que estan afectats per operacions urbanístiques. També poden ser afectats per la futura variant nord els de l'Escola de Futbol Garrotxa. A part de la construcció del nou pavelló a la pollancreda i de la pista de patinatge on hi ha actualment la pista amb coberta de lona, el mapa aposta per potenciar els esports de sala amb una oferta municipal d'activitats de lleure obertes a determinats col·lectius de la població. Finalment, entre molts altres aspectes, destaca com a valor els itineraris a l'entorn natural privilegiat que hi ha a Olot, que diu que cal aprofitar-los per fer-hi programes municipals de salut.





Període 2007-2009 - Construcció d'un pavelló poliesportiu i d'una sala esportiva per practicar el tennis de taula (3,5 milions d'euros)
- Pavimentació amb gespa artificial del camp del Pla de Baix (240.000 euros)
- Manteniment de la pista poliesportiva de Sant Miquel (20.000 euros)
- Pavelló per a la tecnificació del patinatge artístic (1,5 milions)
- Millores estructurals de la piscina d'estiu (60.000 euros)
- Determinació dels itineraris dels programes municipals de salut (2.000 euros)

Període 2010-2012 - Reforma o canvi de situació del camp de futbol de Sant Roc (entre 600.000 euros i 1 milió)
- Adaptació de l'actual pista d'atletisme als requeriments per a la seva fitxa tècnica i construcció d'una sala esportiva per a la preparació física dels esportistes (1,3 milions d'euros)

Període 2013-2015 - Canvi de lloc de tres camps de futbol infrautilitzats o afectats per actuacions urbanístiques (2,3 milions d'euros)
- Ubicació del punt d'informació (1.500 euros)
- Construcció d'una piscina coberta i ampliació dels espais complementaris de la futura piscina coberta d'Olot (3 milions)

Període 2015-2017 - Millora de la calefacció del pavelló de terratzo (60.000 euros)

Període 2018-2020 - Millora de l'entrada principal, vestidors, sales i circulació interna dels pavellons existents (1,5 milions d'euros)
- Pavimentació del pavelló de terratzo (25.000 euros)


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Girona necessita dos pavellons nous i una piscina coberta amb vista al 2015

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.