| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


diumenge, 27 de gener de 2008
>

Mala relació qualitat-preu



R.C.. Barcelona

Els nombrosos factors que fan que la mitjana de preus dels hotels barcelonins estudiats sigui de les més altes de la ciutat col·laboren a fer que la ciutat aparegui com una de les que ofereix una pitjor relació qualitat-preu –concretament és en el sisè lloc d'un rànquing de 22 ciutats–. El coeficient s'ha calculat «a partir del clàssic ordenament d'establiments hotelers en funció del nombre d'estrelles», ponderat amb el preu per passar una nit en una habitació doble.

De les ciutats estudiades, Tòquio és, amb diferència, la que ofereix el pitjor coeficient qualitat-preu, seguida de prop per Nova York. La pitjor ciutat europea en aquest sentit, entre les que formen part de l'estudi, és Berna, que és la que té uns preus més elevats per un important problema de poca oferta disponible. Curiosament és tot el contrari del que passa a Londres, que és la segona ciutat europea amb un coeficient més dolent: «Una altra ciutat que remou pensaments erronis és Londres, que encara que és cert que disposa de lloguers mensuals d'apartaments bastant elevats, pel que fa als hotels, els preus són raonables gràcies a l'àmplia oferta de places hoteleres, la més gran juntament amb París», argumenten els autors de l'estudi, que destaquen que aquesta important oferta està marcada per una qualitat menor.

Les ciutats que ofereixen una relació qualitat-preu més bona, segons l'estudi, són Berlín i Frankfurt, seguides de Madrid, Brussel·les, Milà, Lisboa i Viena. Els autors destaquen que es va decidir escollir una nit del cap de setmana amb l'objectiu de centrar l'estudi en un tipus de turista concret, el d'oci o cultural, i d'apartar-se «tant com fos possible del turisme de negocis, que sempre té més tendència a necessitar els serveis hotelers durant les nits del dilluns al divendres». Això afecta indiscutiblement la valoració de ciutats com ara Milà, que en l'estudi surt com una de les que ofereix una millor relació qualitat-preu, però que si s'hagués analitzat el cost d'una nit que no fos del cap de setmana estaria entre les pitjors, perquè es tracta d'una ciutat d'un gran atractiu financer i concentra molta part de la demanda entre el dilluns i el divendres. També en el cas de Frankfurt s'ha comprovat que els preus es poden arribar a doblar fora del cap de setmana.

Barcelona és més «ambivalent» en aquest sentit, i disposa tant d'un fort turisme cultural com d'un fort turisme de negocis, destaca l'estudi, que també considera rellevant que durant el cap de setmana «l'hotel més barat sol tenir quatre estrelles, i en la franja dels més barats abunden els hotels d'aquesta alta categoria, que veuen una bona oportunitat d'assolir majors beneficis si omplen els establiments en cap de setmana, encara que sigui renunciant als preus aplicats durant la setmana».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Detenen el sospitós del frau milionari de Société Générale

>Girona, més cara que Barcelona

>Un estudi de la UdG situa els hotels de Barcelona entre els més cars d'Europa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.