| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de maig de 2024


dimecres, 16 de gener de 2008
>

Una crítica que s'afegeix a la dels sindicats i professionals



O.A-E.. Barcelona

El malestar del Consell de l'Audiovisual de Catalunya s'afegeix al que ja van manifestar els sindicats i els professionals quan va transcendir la llista dels 12 membres proposats pels partits per al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Sostenien que no s'adequava a l'esperit de la nova llei de la CCMA, que havia de garantir la independència dels mitjans públics. CCOO va instar el CAC a declarar-ne la idoneïtat, i el Sindicat de Periodistes de Catalunya també va demanar-li que no avalés el que considerava que era «una proposta partitocràtica». El Col·legi de Periodistes va criticar que el procés de selecció dels membres hagués prioritzat el «repartiment de quotes de partit sobre la voluntat d'excel·lència professional». Els comitès de TVC i Catalunya Ràdio es van declarar, a més, «profundament decebuts», i el Grup Barnils va «lamentar» la composició de la llista.

El procés de designació dels dotze membres va embrancar els partits en un llarg periple que ha durat més de tres mesos des que el Parlament va aprovar la nova llei, que va costar anys de consensuar. Les forces van haver d'acordar, primer, la manera de calcular quants representants disposaven cadascun dins del consell que ha de nomenar els directors de TV3 i Catalunya Ràdio. CiU plantejava que es mantingués com fins ara el mètode de la llei d'Hont. El PSC volia, en canvi, aplicar el sistema de restes majors. El primer sistema donava cinc consellers a CiU i tres al PSC, i el segon, quatre i quatre. Es tractava, doncs, de consagrar el pes polític dins dels mitjans públics atenent a l'aplicació d'una nova llei que, paradoxalment, havia de garantir-ne la independència i la desgovernamentalització. I tot això, farcit amb unes polèmiques declaracions del diputat del PSC Joan Ferran, que, quan les converses no havien desembocat en cap acord, va deixar anar que calia arrencar als mitjans públics «la crosta nacionalista». Finalment van acordar una fórmula alternativa: els socialistes en tindrien tres i la federació nacionalista quatre. ERC, un, i n'hauria de pactar dos més: un amb el PSC i un altre amb CiU. ICV-EUiA i el PP en tindrien un cadascun. Però les negociacions van tornar-se a bloquejar a l'hora de determinar-ne els perfils. La federació va proposar l'actual portaveu de CDC, David Madí. Un nom que, quan va ser retirat, va desencallar l'acord. Al mateix temps, el PSC va canviar el nomenament de la directora general d'Atenció Ciutadana, Marta Continente, per la periodista Àngela Vinent.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>La designació del nou govern dels mitjans públics provoca un gran malestar al CAC

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.