| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de maig de 2024


dilluns, 31 de desembre de 2007
>

Més de 150 entitats participaran en el Fòrum Social Català, que vol potenciar el moviment associatiu

Els actes es faran entre el 21 i el 27 de gener en diferents ciutats del país

S. PÉREZ. Barcelona
Més de 150 entitats i xarxes de tot Catalunya participaran a finals de gener en el primer Fòrum Social Català. Amb la trobada es vol potenciar el teixit associatiu i de moviments socials catalans i, a més, sumar-se a la iniciativa internacional que pretén oferir alternatives a la societat. Entre el 25 i 26 de gener, a la Universitat de Barcelona, es faran quaranta seminaris i diferents tallers, coincidint amb les accions globals convocades pel Fòrum Social Mundial. També hi haurà una manifestació.

L'any 2008 no se celebrarà cap fòrum social mundial. A la darrera trobada, a Nairobi, es va decidir que se celebraria una jornada de mobilitzacions a tot el planeta coincidint amb el Fòrum Econòmic Mundial de Davos. Les entitats socials catalanes, a través del Fòrum Social Català, han atès a la crida feta a àmbit internacional, i durant els últims mesos han organitzat la trobada a Catalunya. Segons Esther Vivas, una de les portaveus, «la resposta ha estat molt bona» ja que s'hi han adherit més de 150 entitats de tot el territori i de diferents àmbits de treball. Així, per exemple, hi participaran grups de barris, entitats ecologistes, de dones, associacions de comerç just i ONG. La mobilització social es farà en dues etapes. A partir del dia 19 de gener s'organitzaran activitats locals. «Volem arribar a tots els països catalans», explica Vivas. El cap de setmana del 25 al 26 hi haurà el gruix dels actes a la Facultat de Filologia i el rectorat de la Universitat de Barcelona. Segons la portaveu, s'han rebut més d'un centenar de propostes per fer seminaris. Totes giren entorn de quatre eixos: els drets socials, la defensa del territori, les campanyes contra l'imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal, i les lluites per una societat democràtica. Segons Vivas, el Fòrum Social Català s'ha d'emmarcar en els cicles d'activitats i protestes organitzades pel teixit social els últims anys a Catalunya.

Posa com a exemple les manifestacions contra la guerra i últimament el moviment per demanar un habitatge digne. Amb el Fòrum, es pretén donar més volada als moviments socials i al teixit associatiu català.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>El món, una innocentada

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.