dilluns, 24 de desembre de 2007 > Verdura a La Kosturica
Una cistella setmanal amb sis productes de temporada de l'hort. És la proposta que La Kosturica, un grup de gent que des de fa set anys produeix verdura agroecològica al mas can Marquès de Canovelles, ofereix a aquelles persones que paguen una quota a canvi d'aquesta cistella i de participar d'un projecte «de consum conscient», tal com el defineix el mateix grup, en què productors i consumidors interactuen per «forjar una alternativa al model agroalimentari actual». La seva filosofia és crear una relació directa, sense intermediaris, entre el camp i el plat, perquè el circuit dels aliments sigui tan curt com sigui possible. Això beneficia les dues parts, ja que el producte saludable perd l'etiqueta de ser un luxe. Els socis poden recollir una cistella cada setmana, amb la qual cosa aconsegueixen donar estabilitat a la feina del pagès, que pot programar plantades i «té menys problemes d'excedents». La verdura madura al camp, no en hivernacles, i, segons la temporada, la cistella pot dur des de tomàquets fins a escarola i coliflor, passant per espinacs, cogombres i carxofes.
|