| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 14 de maig de 2024


dissabte, 15 de desembre de 2007
>

La 34a fira avícola del Prat preveu l'assistència de 150.000 visitants

Un estudi científic detalla les diferències entre el pollastre pota blava i el comú

ROSA M. BRAVO. El Prat de Llobregat
Ahir va obrir les portes la 34a edició de la Fira Avícola Raça Prat, un esdeveniment que té com a protagonista el pollastre pota blava, l'únic de l'Estat que està reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida, un segell de qualitat que atorga la Unió Europea. S'espera que 150.000 visitants passin pel recinte firal de Cal Gana, on s'ha instal·lat també la 20a mostra comercial, la 5a d'entitats i la fira mercat d'artesania. Aquest any, un estudi científic ha analitzat les especificitats de la raça Prat.


+ Un exemplar de pollastre de la raça Prat. Foto: GABRIEL MASSANA

La fira dedicada al pollastre pota blava, denominat així pel color blau pissarra de les potes, va obrir ahir al vespre les portes amb l'animació de la Colla de Diables del Prat. La fira va estar presidida per un acte al matí, a la masia de Can Comas, on es va oferir un tast de plats elaborats amb el pollastre i carxofes del Prat, un producte que està lluitant per obtenir el segell d'Indicació Geogràfica Protegida. El pota blava ja la té, i un estudi elaborat per l'IRTA –un institut de la Generalitat de conservació de races de gallines autòctones– i la Universitat Politècnica ha analitzat des d'un punt de vista científic quines són les característiques que fan aquest pollastre diferent de la resta. Segons el biòleg Amadeu Francesch, responsable de l'IRTA, el pota blava té un gust més intens que el pollastre comú, una carn més dura i fibrosa, un contingut en greix més baix i, a més, és un greix considerat bo. El pollastre de la raça Prat es cria a granges durant un període mínim de 16 setmanes, que s'amplia a 26 en el cas del capó. Se'n produeixen uns 4.500 anuals i el preu més car és de 25 euros el quilo del capó sacrificat –es redueix a 20 euros el quilo si es compra viu. La dieta del pollastre es composa d'un 70% de cereals i un 30% de soja i sals minerals.

Avui i demà seran els dies forts de la fira. A més de la mostra avícola, hi haurà activitats culturals i esportives organitzades per les entitats; una exposició de vehicles antics; la presentació del pessebre vivent de Sant Cosme; la representació de l'obra teatral No em deixis mai ; el concert de Mala vitta, Che sudaka i Muyayo rif, aquesta nit a la Capsa, i una cercavila de gegants diumenge al matí pels carrers del Prat.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.