| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dijous, 6 de desembre de 2007
>

La ciutat de Girona és la segona de Catalunya pel que fa a taxa d'ocupació hotelera

Se situa al darrere de Barcelona i per sobre la Costa Brava

IMMA BOSCH. Girona
El taxa d'ocupació hotelera de Girona en aquests primers deu mesos de l'any s'ha situat al darrere de la de Barcelona i per sobre de la de la Costa Brava, «fet que confirma la consolidació de Girona com a destinació turística». Això està provocat per la fragmentació de les vacances, els vols de baix cost i «per la tendència dels turistes a fer escapades de ciutat».


+ El carrer de Sant Llorenç de Girona amb turistes. Foto: JORDI SOLER
La mitjana global d'ocupació en establiments turístics a la ciutat de Girona és de prop d'un 70%, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Girona. En aquestes dades hi ha incloses les pensions, els apartaments turístics i els hotels d'una a cinc estrelles. L'ocupació més elevada és la dels hotels de 3 estrelles, que han tingut un 81% d'ocupació, seguit dels d'1 i 2 estrelles, amb un 77,2%. Aquestes dades, segons assegura la regidora de Promoció de l'Ajuntament de Girona, Cristina Alsina, situen la ciutat en el segon lloc de Catalunya en taxa d'ocupació, al darrere de Barcelona i per sobre de la Costa Brava. Aquesta és la segona vegada que Girona «aconsegueix aquest rànquing». L'any passat la mitjana d'ocupació dels hotels de Girona va ser de quasi un 74%, «al qual aquest any segurament també aconseguirem arribar», una xifra molt bona per al sector hoteler, ja que el «grau d'ocupació hotelera de Girona es va situar a escassos 3 punts de la marca Barcelona». El grau d'ocupació hotelera de la Costa Brava sempre havia estat per sobre del de la ciutat. «Tradicionalment les pernoctacions es feien a la zona de la Costa Brava i el turista dedicava una jornada a visitar la ciutat. Actualment aquest fet s'ha invertit, ja que el visitant pernocta més a la ciutat i organitza itineraris als voltants d'aquesta», comenta. Aquest canvi, segons Alsina, està motivat per la tendència europea a fer les vacances espaiades al llarg de l'any, per la tendència a fer escapades de ciutat «que és avui el turisme estel·lar sobretot pel que fa a aquest turisme europeu que és el nostre». També per l'accés a les noves tecnologies i internet –la web de turisme de la ciutat té més de 9 milions de visites l'any– i la implantació de les companyies de baix cost, que «han fet que aquests destins de ciutat es vegin potenciats». «També l'oferta complementària que hi ha a la ciutat hi juga un paper determinant», diu.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.