| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 15 de maig de 2024


dimarts, 13 de novembre de 2007
>

Vallès. El govern del PSC de Sabadell aprova tot sol el pressupost del 2008

La biblioteca de Ca n'Oriac s'endurà la major inversió municipal per a l'any que ve, amb 3,9 milions

EMILI BELLA. Sabadell
Després de l'aprovació de les ordenances fiscals pel 2008, dilluns passat, el PSC es va tornar a quedar sol ahir en la votació del pressupost municipal per a l'any vinent, que preveu una despesa de 226 milions i uns ingressos de 215. Amb la seva abstenció, el PP va permetre que tiressin endavant els primers comptes del mandat, que prioritzen els serveis a les persones i l'equilibri territorial, segons el govern. Una picabaralla entre el tinent d'alcalde d'Urbanisme i ICV-EUiA va fer canviar a última hora el vot dels ecosocialistes, que havien anunciat que s'abstindrien, després d'arribar a un acord amb el govern la setmana passada.


+ Joan Manau en la presentació del pressupost del 2008 a la premsa. Foto: E.B.

El pressupost del 2008 de l'Ajuntament, els organismes autònoms i les empreses municipals aprovat ahir és de 226 milions d'euros en ingressos i de 215 en despeses. «És equilibrat», va dir el primer tinent d'alcalde, Joan Manau, excepte en el cas de Vimusa, que preveu un superàvit d'uns 10,1 milions de capital per reinvertir l'any següent en habitatge social. Es preveu destinar 39 milions a inversions, bàsicament per continuar projectes engegats el 2007. Fins a 25,6 milions són d'aportació municipal, mentre que 13 provenen de subvencions. La partida més important és per a l'àrea de serveis a les persones, amb un 39% del total. En projectes concrets, la major inversió municipal recaurà en la biblioteca de Ca n'Oriac (3,9 milions).



PROBLEMA D'EGO
ICV-EUiA va anunciar abans del ple en roda de premsa que havia arribat a un acord amb el govern, que s'havia compromès a incloure les seves demandes en els comptes. Tot i això, els ecosocialistes van avançar que s'abstindrien perquè no els consideren participatius, entre altres motius. Durant el debat, la portaveu de la coalició, Carme Garcia, va demanar al govern que concretés públicament els acords pactats. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Carles Sánchez, va etzibar-li que tenia «un problema d'ego», fet que va motivar el canvi en el sentit del vot ecosocialista, que va acabar oposant-se al pressupost. A la fi del ple, Sánchez es va disculpar per si Garcia s'havia ofès. En canvi, Manau hi insistia: «Lamento que l'ego personal s'imposi per sobre d'un acord i una organització política.» Garcia es va mostrar decebuda per la «desqualificació personal» i la «manca d'educació». «En política són tan importants les formes com el fons», va dir.

L'altre pol de debat polític va centrar-se en Ràdio Sabadell. CiU pensa que el govern es gasta el mateix en joventut que per eixugar «el forat anual de la ràdio». Manau va preguntar-li si el que volia era tancar-la, mentre que Sánchez va revelar que cada sabadellenc paga 3,9 euros l'any per l'emissora. Sánchez ho va comparar amb la ràdio de Sant Cugat –municipi governat per CiU–, on va dir que cada ciutadà se'n gasta 10,2. A més, segons Sánchez el màxim d'autofinançament d'una ràdio municipal pot arribar, per llei, al 20% del seu pressupost, com en el cas de Sabadell. Ràdio Sant Cugat, segons les dades de Sánchez, s'autofinança en un 7%. A tot això, el portaveu convergent, Carles Rossinyol, va respondre que una ràdio municipal «es pot gestionar de moltes maneres» i va citar, per exemple, «acords amb cadenes radiofòniques».

D'altra banda, CiU va titllar el pressupost de «clarament postelectoral». El PP va posar l'accent en la manca d'inversió en equipaments esportius. L'Entesa sosté que el govern destina el mateix a càrrecs de confiança que a fer les escoles bressol de la Creu Alta i Can Puiggener. ERC va reclamar que cada barri tingui una llar d'infants, un pla per dotar les entitats de locals i un milió d'euros per la cultura tradicional.





Equipaments culturals (4,9 milions d'aportació municipal) - Biblioteca de Ca n'Oriac (3,9 milions)
- Biblioteca de la Creu de Barberà (833.000 euros municipals i 1,5 de subvenció)
- Ciutat de la Música (10.000 euros)

Vialitat (3,8 milions d'aportació municipal) - Conservació de paviments i voreres (2,3 milions)
- Urbanització de terrenys exteriors de la pista d'atletisme

(1 milió)



Equipaments educatius (2,6 milions d'aportació municipal) - Escola bressol Gràcia Centre (915.000 euros)
- Escola bressol Can Puiggener (781.000 euros)
- Escola bressol Creu Alta (580.000 euros)

Rehabilitació de barris (2,5 milions d'aportació municipal) - Pla integral rehabilitació zones edificables Ripoll (2,3 milions municipal i 2,3 de subvencions)

Urbanització de places i espais lliures (2 milions) - Urbanització espais públics (1 milió)
- Rehabilitació, bosc i intervenció arqueològica al castell de Can Feu (2 milions de subvenció)

Equipaments esportius (1 milió d'aportació municipal) - Actuacions en camps de futbol, bassa i piscines (3,8 milions de subvenció)

Actuacions al Ripoll i rodal (299.000 euros d'aportació municipal) - Fons de cohesió 2007-2013 (1 milió de subvenció)


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Sous gairebé de president de govern estatal

>L'abstenció del PP permet aprovar el pressupost de Sabadell pel 2008

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.