| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


diumenge, 11 de novembre de 2007
>

La Universitat de Girona té seixanta-un estudiants de més de cinquanta anys

Els que tenen més de 60 anys, que són deu, destaquen que estudiar és una il·lusió i se senten ben acollits a la universitat

E.B.. Girona
La majoria de les persones de més edat que estudien a la Universitat de Girona (UdG) valoren que no s'han matriculat per obtenir una titulació sinó per mantenir la il·lusió d'aprendre. Hi ha deu persones de més de seixanta anys (de 50 anys en amunt n'hi ha 61, amb 30 més que fan màster i doctorat) i totes transmeten una il·lusió i unes ganes que confirmen que se senten satisfetes de l'elecció. Agraeixen el suport de les famílies i també de la comunitat universitària, amb la relació amb els estudiants i professors. Valoren que no tenen la sensació que sacrifiquen el seu temps «amb aquest estímul» i la majoria s'han decantat per carreres diferents de les que van estudiar. Uns quaranta anys després senten que han passat de «l'Olivetti a l'impacte dels ordinadors».




+ Set de les persones de més edat de la UdG, dimarts, al claustre de Lletres. Foto: JOAN SABATER

La majoria dels estudiants de més edat han triat les matèries de lletres, amb les carreres d'història i filologia com a més seleccionades, per canviar d'especialitat. Provenien de «ciències exactes» i ara han volgut aprofundir en titulacions que cataloguen com a «més universals». Alguns reconeixen que quan van decidir estudiar a la universitat tenien por de sentir-se «com una iaia», tal com explica Maria Altarriba, però les pors es van anar esvaint a mesura que van anar involucrant-se a la universitat.

Superada l'estrena, ara tots estan il·lusionats amb els reptes que s'han anat proposant. Diuen en veu alta que no necessiten el títol, però que són més feliços aprenent que «jugant a la botifarra o al domino». Reconeixen que estudiar a la UdG és un símptoma de salut i que els reconforta la bona acceptació que han trobat a les aules. «Els alumnes, quan no hi puc anar, fins i tot s'ofereixen a passar-me els apunts», comenten. També destaquen que la dimensió de la UdG els permet adaptar-se amb facilitat i que l'ambient els ajuda a rejovenir-se: «Estem envoltats de joves de 20 anys i de professors, la majoria d'ells, també molts joves.»

En general, agraeixen tant el suport del marit o l'esposa i al mateix temps el dels fills, perquè els han animat a estudiar. Alguns, fins i tot, comenten amb to divertit que ara ajuden a fer els deures als néts.

I mentre la UdG s'adapta per oferir una oferta d'estudis cada vegada més àmplia, amb la Fundació UdG inclosa, dins la nova societat del coneixement, els adults universitaris intenten posar-se al dia en uns estudis cada vegada més adaptats a les TIC: «de la màquina d'escriure a l'ordinador i internet».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Estudiar com a «hobby»

>«Em diverteixo molt»

>«Et sents molt integrat»

>«Disfruto d'un plaer»

>La Universitat de Girona té seixanta-un estudiants de més de 50 anys

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.