| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 d'abril de 2024


dijous, 1 de novembre de 2007
>

Punt i a part. Un lloc per a la nàutica d'altura

El Port Vell, punt de sortida i arribada de la primera regata oceànica per parelles

ROSA DÍAZ. Barcelona
Ja fa uns dies que al Port de Barcelona li estan canviant la cara. L'estan atapeint d'estands, de veles prefabricades, algunes d'enormes dimensions, i sobretot, de vaixells. Als preparatius del Saló Nàutic, que obre aquest cap de setmana, s'hi ha afegit aquest any un esdeveniment esportiu que situa Barcelona en la primera línia de la nàutica mundial. És la Barcelona World Race, una regata oceànica amb vaixells de vela tripulats per dues persones que farà la volta al món sortint i arribant al Port Vell.


+ El Moll de la Fusta, abocat aquests dies a la nàutica més espectacular. Foto: RITA LAMSDORFF

Els amants de la navegació no poden deixar escapar l'ocasió d'acostar-se al Port Vell de Barcelona per veure de prop els nou vaixells que recorreran el món en la Barcelona World Race. Estan amarrats al Moll de la Fusta, ultimant els preparatius per sortir, el dia 11 de novembre, cap a aquesta nova aventura oceànica. Els vaixells abarloats són autèntics fórmula 1 del mar. Són embarcacions d'aproximadament 60 peus –uns 18 metres– d'eslora que quan surtin de Barcelona recorreran el món (a través de 25.000 milles nàutiques, és a dir 46.300 quilòmetres) navegant a vela i en uns vuitanta dies. El que fa única i especial aquesta nova competició nàutica és que els vaixells aniran tripulats per dues persones i faran el recorregut sense escales.

Barcelona, que va perdre la possibilitat d'acollir la copa de l'Amèrica, volia tenir un esdeveniment nàutic d'aquest nivell per donar sortida a l'enorme potencial de regatistes que té la ciutat, i també aprofitant l'apogeu de la nàutica recreativa. Andor Serra, director general de la Barcelona World Race, comenta, a més a més, que la intenció de l'organització és crear un vincle molt estret amb la ciutat: «Per això hem fet un esforç molt gran en associar-hi programes educatius», explica. Els escolars de la ciutat, doncs, tindran ocasió de descobrir de ben a prop què significa la navegació a través dels oceans i tota la ciència que aquestes aventures tenen al darrere, mitjançant diverses activitats que paral·lelament es desenvoluparan els propers dies també al Port Vell. D'altra banda, comenta Serra, «el nom de Barcelona farà la volta al món amb la regata».

L'activitat pública en tot aquest recinte comença avui. Està previst que l'alcalde, Jordi Hereu, inauguri els espais creats al Port Vell per acollir la regata. També es presenta una escultura creada per Martín Azúa que s'ha instal·lat al Moll de la Fusta i amb la qual la Fundació per la Navegació Oceànica i el Foment de les Arts Decoratives (FAD) reten homenatge als aventurers que faran la volta al món.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part. Barcelona guanya un espai urbà de nou hectàrees a tocar del mar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.