| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dilluns, 29 d'octubre de 2007
>

La plataforma Salvem la Platja Llarga busca ara l'empara d'Europa

L'entitat, contrària a la construcció del passeig marítim, ha reunit 11.000 firmes

M.F.N.. Tarragona
L'eurodiputat dels Verds David Hammerstein demanarà la preservació de l'espai natural de la platja Llarga de Tarragona davant de la Comissió i el Parlament Europeus. Aquesta és l'última esperança de la plataforma Salvem la Platja Llarga, que fa poc ha presentat al·legacions a l'Ajuntament i al Ministeri de Medi Ambient. Si bé el consistori està disposat a acceptar algunes propostes, el passeig marítim només està pendent d'expropiacions, així que és improbable que es tiri enrere.


+ La platja Llarga, a la zona de Cala Romana. Foto: MARTA MARTÍNEZ

Encara no hi ha data definitiva per al començament de les obres que han de posar un passeig d'entre dos i sis metres d'ample que recorri els 3 quilòmetres de la platja Llarga, amb fanals, arbres a banda i banda i carril bici. El motiu, els desacords amb alguns amos pel que fa a les expropiacions, que encara podrien trigar mesos a aclarir-se. Aquest, però, és l'últim pas per començar els treballs, així que els que s'oposen al passeig marítim s'enfronten a una cursa contra rellotge. Una de les actuacions que emprendran aviat és fer arribar la queixa al Parlament, a la Comissió Europea i a l'Agència Europea del Medi Ambient a través de l'únic eurodiputat espanyol dels Verds. A més, després que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, es mostrés disposat a variar el projecte, la plataforma ha presentat un feix d'al·legacions a l'Ajuntament i a la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient.

Com a eixos bàsics, les propostes presentades de la plataforma són per garantir una platja «cada cop més natural», no només a la meitat de la platja més pròxima al bosc de la Marquesa. I és que una de les al·legacions d'ICV i Depana que va acceptar el Ministeri de Medi Ambient va ser canviar la fisonomia dels 1.530 metres del nord de la platja, reduint el camí dissenyat de 4,5 a 2,5 metres d'ample i treure'n els punts de llum. També demanen que es preservin i es regenerin les dunes i la vegetació existents. Una altra de les peticions és que no es pavimenti res i que «s'eliminin els murs de maçoneria de gairebé un quilòmetre de llarg que hi ha en dos trams», explica la portaveu de l'entitat, Lola Paniagua.

La plataforma Salvem la Platja Llarga suma més de 5.000 adherits i ha recollit 11.000 firmes entre els ciutadans de Tarragona que no volen que es faci un passeig marítim, encara que sigui de mínims, en una de les últimes platges verges que queden a la costa tarragonina.



ZONA INUNDABLE
L'Ajuntament de Tarragona no descarta canviar d'ubicació l'aparcament que preveu el projecte inicial. Estava previst situar-lo on ara aparquen els cotxes espontàniament, al costat del restaurant del Iot i el Tòful de Mar. Però, com es va veure en les pluges de principis d'agost, aquesta és una zona inundable, ja que és un aiguamoll. El consistori «no veu malament» la proposta de la plataforma perquè els cotxes estacionin entre la via del tren i la carretera. Així ho va manifestar el regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés. Tot i la voluntat d'escoltar la plataforma en aspectes com la mobilitat i l'accessibilitat, Tarrés diu: «No volem un passeig amb cimentació important, no volem un passeig de pedra d'Alcover. Però hi ha moltes platges que han integrat molt bé actuacions així per preservar la natura.»


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.