| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 d'abril de 2024


divendres, 19 d'octubre de 2007
>

Del model analògic al digital



JOSEP PUIGBERT.

+ Un edifici d'Olot amb antenes. Foto: R.ESTEBAN

La implantació de la tecnologia digital terrestre (TDT) amb l'apagada analògica –que en el cas de Catalunya s'ha d'haver completat abans de finals del 2009– no repercutirà en la desaparició de les antenes. Per a la TDT serveixen les antenes actuals convencionals, tant és si són individuals com col·lectives, amb la incorporació d'un aparell que rep el senyal digital. Això no exclou que els canals de pagament o altres senyals o canals que es poden rebre via satèl·lit continuïn arribant amb les antenes parabòliques. Per tant, els dos models continuaran coexistint tot i la desaparició de l'emissió analògica.

Per rebre la TDT cal que hi hagi cobertura a la població, que l'aparell de televisió estigui preparat per rebre aquest senyal i disposar del receptor extern a l'antena.

El senyal digital suposa una millora considerable en la qualitat de la imatge i del so, formats avançats d'àudio i vídeo i la possibilitat de rebre nous serveis d'accés a la societat de la informació. La TDT, a diferència de les plataformes de pagament, és en règim obert i per tant els canals són gratuïts.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>A Salt, moratòria

>Amb marge a la Jonquera

>Les ordenances reguladores no eviten la proliferació de parabòliques a les façanes

>Control a Calonge i Sant Feliu

>Normes a Olot, Banyoles i Ripoll

>A la Selva marítima, prohibides

>A Girona, que es vegin poc

>Integrades i cobertes

>A la Marca de l'Ham, 159

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.