| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


dimarts, 2 d'octubre de 2007
>

Els preus dels hotels, adaptats a la demanda

El sector turístic creu que per evitar davallades, el sector haurà d'oblidar-se de posar els preus segons si és temporada alta, mitjana o baixa, perquè la demanda cada vegada va més cap a l'estacionalització

logotip

IMMA BOSCH.

+ El conseller Huguet i Escudero, ahir saludant els participants a la mostra.

Posar els preus d'una nit d'hotel segons si és temporada alta, mitjana o baixa ja no té futur. «El futur és saber adaptar els preus a la demanda», assegurava ahir Martí Sabrià, gerent de l'Associació d'Hostaleria Costa Brava Centre, que va assistir a l'acte de celebració del Dia Mundial del Turisme que es va celebrar al Castell de Biart, a Masarac i que aquest any duia com a lema Turisme obre les portes a les dones. A l'acte hi van assistir unes vuit-centes persones i va ser presidit pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

Aquest any, l'ocupació hotelera ha estat molt desigual. «Dintre del que ha sigut una bona temporada, hi ha hagut llocs (com a l'Alt Empordà, principalment als hotels d'una i dues estrelles) que no els ha anat gaire bé», assegurava el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero. I és que aquesta petita davallada quant a ocupació –no pas, en canvi, en visitants– que ha tingut el turisme a la demarcació «ha sigut un toc d'alerta» perquè el sector «sigui capaç d'adaptar-se al nou mercat». Segons Sabrià, l'estacionalitat augmentarà cada vegada més, sobretot els caps de setmana, i per això el sector haurà de ser capaç d'oferir preus diferents segons el dia de la setmana per atraure visitants. «L'important és fer-los venir» i entendre que «el consum no d'allotjament és tan important com una estada a l'hotel.» Sabrià posa per exemple les ofertes que fan les companyies de baix cost: «Venen a preus baixos el vol però, en canvi, ofereixen molts serveis complementaris.»

En el decurs de l'acte, Escudero va demanar que es creï «un projecte urbanístic» a la demarcació perquè «reactivi la destinació per no quedar-nos enrere en un món en què hi ha tanta i tanta oferta per descobrir». «Tenim un gran futur davant nostre i molta feina per fer. La mateixa il·lusió que ens va fer establir-nos com a destinació turística de primer nivell, ens ha de fer ara reaccionar com a col·lectiu per resituar-nos.» Escudero va posar com a exemple Torí, «una ciutat en decadència però que va trobar la manera de sortir-se'n amb la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern»; Aragó, «una comunitat oblidada» a la qual l'Expo Saragossa donarà un impuls, o València, «amb pocs atractius però amb molta ambició». En el discurs, Escudero va recordar l'ara expresident del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, que era a l'acte, i del qual va dir «que ha sabut gestionar amb encert les idees i l'empenta del sector privat amb un impuls del sector públic», i que ens deixa «una eina cabdal per a la comercialització com és el portal de reserves costabrava.org».

Contestant a la demanda d'Escudero, el conseller Huguet va anunciar que l'any vinent, desplegaran conjuntament amb el Patronat de Turisme, ara presidit per Enric Vilert, el pla estratègic de turisme. Huguet va apostar per potenciar la Costa Brava en ser la «primera» i la més «madura» de les destinacions turístiques de Catalunya, que ara «té un problema de comercialització i cooperació». Va subratllar que el pla servirà per analitzar com està l'oferta d'avui i trobar la «recepta» per adaptar-la a les necessitats de la demanda a escala mundial. La intenció del Departament de Turisme és «articular» tota la potencialitat de Girona amb l'objectiu de «desestacionalitzar» les temporades turístiques a través d'un «equilibri territorial» perquè la gent «no es jugui la temporada en dos mesos».

El conseller va negar que el turisme a Girona estigui en crisi assegurant que «mai» ha tingut tants turistes com ara, i va matisar que si en alguns sectors hi ha crisi és per l'increment de l'oferta en els últims anys. El conseller va culpar la inversió de l'Estat a Catalunya del dèficit d'infraestructures, criticat des de diferents sectors econòmics i polítics gironins, i va reconèixer que alguna d'aquestes obres porten «trenta anys» de retard.

Per la seva banda, Vilert va destacar la importància de la mà d'obra qualificada i va demanar polítiques socials que ajudin a la conciliació familiar per tal que les dones es puguin incorporar al sector.

L'acte es va acabar amb un tast de la mostra gastronòmica gironina.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.