divendres, 28 de setembre de 2007 > Els hotelers veuen normals els preus de les terrasses
En el mateix acte que la regidora Itziar González anunciava la lluita de l'Ajuntament contra la «usura» a la Rambla, els restauradors i hotelers defensaven que els preus dels establiments són els que són pel lliure mercat. Ramon Lamazares, president de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, entitat que agrupa totes les terrasses menys una, va defensar que durant els últims cinc anys hi estan obrint comerços i hotels de qualitat i que la Rambla «ja no té res a veure amb aquella Rambla de fa vint anys». Un 90% de les terrasses les ocupen els turistes, segons les dades de l'entitat, i el preu s'hi fixa «en relació amb la demanda». Segons Lamazares, si algun establiment posa preus abusius, són els ciutadans els que ja el castiguen deixant-hi d'anar. El propietari del restaurant Amaya, Ignasi Torralba, que aquest any ha estat guardonat amb el títol de ramblista d'honor, creu també que els preus de les consumicions s'estableix segons el mercat. Si els estrangers paguen als seus països cinc o sis euros per una cervesa, va dir Torralba, això fa que sigui car consumir a la Rambla.
|