| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dimarts, 25 de setembre de 2007
>

Sant Sebastià continua amb actrius en crisi i supervivents de l'Holocaust



IMMA MERINO. Sant Sebastià

El dilema entre la importància de la memòria i la necessitat de l'oblit plana en una pel·lícula del canadenc Paolo Bartzman sobre uns supervivents dels camps nazis que va projectar-se ahir a la secció oficial del festival de Sant Sebastià. Emotional arithmetic (Aritmètica emocional) està protagonitzada per Susan Sarandon, Christopher Plummer, Gabriel Byrne i Max von Sydow (aquesta cronista va sentir l'emoció de veure la pel·lícula asseguda atzarosament a prop de Pernilla August, un altre dels grans intèrprets de Bergman i present en el festival com a membre del jurat oficial) sense que cap d'aquests excel·lents actors s'hagin desplaçat a Sant Sebastià. El tema és fonamental (i gravita en bona part dels testimonis de la barbàrie nazi i d'altres horrors comesos i viscuts per la humanitat) sense que la pel·lícula hi estigui a l'altura.

A concurs també va presentar-se ahir Encarnación, pel·lícula argentina dirigida per Anahi Berneri que va dividir el públic i la crítica, part de la qual favorable al tractament subtil, evitant els excessos i el patetisme del personatge, de la història d'una actriu que afronta el seu envelliment i, amb ell, la marginació laboral. El fet que sigui subtil, però, no fa que la història agafi interès i prengui volada. En tot cas, la fa més passadora sense que s'hi entrevegi una ambició formal i estètica.

A la secció Zabaltegi, va projectar-se ahir la versió restaurada de Help, una de les pel·lícules dirigides per Richard Lester amb els Beatles. Tot i la plàstica de la pel·lícula, el temps li ha passat factura i la poca-soltada es fa més evident que la gràcia d'un argument rocambolesc sobre una secta que vol prendre a Ringo un anell (ring) utilitzat en els sacrificis.

El gran cinema, aquell que recorda la seva dimensió estètica, va arribar ahir a Sant Sebastià amb Lady Chatterley, pel·lícula dirigida per la francesa Pascale Ferran, que adapta la segona versió de la novel·la en què D.H. Lawrence va imaginar la relació de Lady Chatterley i el seu amant, un guarda del bosc que simbolitza la natura i l'instint sexual. Havent acaparat part dels premis de l'última edició dels Cesar, pendent d'estrena a l'Estat espanyol i programada a Zabaltegi com una perla provinent del festival de Berlín, Lady Chatterley és una pel·lícula d'una intensa bellesa que fa present com poques un procés d'enamorament i el desig des d'un punt de vista femení. Excepcional.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.