| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


diumenge, 23 de setembre de 2007
>

Luk Internacional i Televisió de Catalunya guanyen els Cartoon Tributes, a Girona

Claudi Biern (BRB) va rebre el Tribute of Honour pels seus 35 anys de trajectòria, en el marc del Cartoon Forum

DANI CHICANO. Girona
L'empresa catalana Luk Internacional i Televisió de Catalunya es van endur dos dels premis de la segona edició dels Cartoon Tributes, que es lliuraven ahir en la darrera jornada del Cartoon Forum, el congrés anual de l'animació europea, que s'ha celebrat des de dijous al Palau de Congressos de Girona. Luk va obtenir el premi al millor inversor i distribuïdor de l'any, mentre que Televisió de Catalunya va rebre el guardó a la televisió de l'any. Un dels moments emotius de l'acte va ser l'entrega, per primera vegada en la història del Cartoon Forum, del Tribute of Honour, que va recaure en Claudi Biern, fundador de la prestigiosa productora catalana BRB Internacional-Screen 21, pels seus 35 anys de trajectòria professional en el sector de l'animació.


+ Els guardonats amb els Cartoon Tributes, ahir. D'esquerra a dreta: Claudi Biern (BRB), Xavier Romero i Víctor Carrera (TVC), David Henden (Luk) i John Coates (TV Cartoons). Foto: D.C.

El Cartoon Forum, el congrés anual més important de l'animació europea, es va cloure ahir a Girona, després de tres dies d'intensa activitat al Palau de Congressos. Un dels actes centrals de la jornada, a més d'un sopar de cloenda ofert per l'ICIC al castell Gala-Dalí de Púbol, va ser l'entrega dels Cartoon Tributes, uns guardons amb quatre candidats catalans.

En la categoria de televisió o exhibidor de l'any, el premi va ser per a Televisió de Catalunya (TVC), que segons els organitzadors, ha exhibit fins a 560 hores de programes d'animació europeus, a més de participar en la coproducció de nombroses sèries. Actualment, TVC ha arribat a acords per fer 13 coproduccions amb 12 productores diferents. TVC va competir en aquest apartat amb Cartoon Network Europe, amb Ki.Ka (Alemanya), amb la RAI italiana i la TF1 francesa. Víctor Carrera, responsable de relacions internacionals, que va recollir el guardó juntament amb Xavier Romero, responsable dels programes d'animació per a nens i joves, va manifestar que aquest reconeixement els encoratjava a continuar en la mateixa línia de donar suport a la producció d'animació per a nens i joves.

El segon premi que va recaure en un candidat català va ser el de millor inversor o distribuïdor de l'any, que va ser atorgat a l'empresa barcelonina Luk Internacional, considerada la porta d'entrada de l'animació europea al mercat estatal. Luk va haver de competir amb BKN International (Alemanya), Mediatoon (França), Telescreen (Holanda) i TV-Loonland (Anglaterra.)

El tercer Cartoon Tribute, al qual aspiraven les catalanes Cromosoma i Neptuno Films, el va guanyar l'estudi anglès TV Cartoons, que celebra el seu cinquè aniversari, comandat per tota una institució del sector, John Coates.

Finalment, l'organització del Cartoon Forum va voler reconèixer la trajectòria professional de Claudi Biern, l'anima mater de la productora BRB Internacional, distribuïdora de sèries que van marcar diverses generacions com El bosque de Tallac o Mazinger Z, i creadora de les no menys conegudes Ruy, el pequeño Cid, D'Artacan, David el gnomo i Willy Fog. Lligat a BRB, Biern també ha posat en marxa, juntament amb el seu fill Carles, la productora Screen 21, un estudi d'animació que es troba a l'avantguarda pel que fa a tecnologia en el sector, i que reuneix joves talents creatius en el camp del 3D, videojocs i continguts multimèdia. Biern va rebre el guardó de les mans d'Antoni Lladó, màxim responsable de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC). En el seu parlament, Biern va destacar la rapidesa amb què evoluciona tecnològicament el sector –«en aquests últims cinc anys més que en les tres dècades anteriors», va dir– i la necessitat de constant adaptació dels productors, sense deixar, però, mai de banda la creativitat, una qüestió també absolutament fonamental.

Pel que fa a la presentació de projectes, ahir va ser el torn de la catalana Filmax, amb The hairy tooth fairy, que aquí es coneix amb el nom d'El ratoncito Pérez. Es tracta d'una sèrie de 26 capítols de 26 minuts.



EL PROPER, A LUDWIGSBURG
Durant l'acte també es va anunciar la ciutat que l'any que ve agafarà el relleu de Girona com a seu del Cartoon Forum, el setembre del 2008. La localitat triada és Ludwigsburg (Baden-Würtenberg).

L'anunci es va fer de manera força peculiar, perpetuant els tòpics espanyols, amb un grup de tres músics, vestits d'època, tocant un pasdoble –se suposa que en honor a Espanya– i amb l'alcalde de la ciutat, Werner Spec, tocant diverses vegades el mateix toc de trompeta que es fa quan entra un brau a la plaça abans d'una corrida.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Mig desaprofitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.