| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 19 de març de 2024


dissabte, 15 de setembre de 2007
>

Majó justifica la pèrdua d'audiència de TV3 perquè la immigració no se l'ha fet seva

Manté que, en xifres absolutes, la quota és la mateixa

ACN. Barcelona
El director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Joan Majó, va admetre ahir que TV3 «no ha sabut» connectar amb la nova immigració perquè ha volgut mantenir-se com «una televisió en català». Majó ha negat pèrdua d'audiència i ha assegurat que, en xifres absolutes, l'audiència de TV3 continua essent la mateixa.


TV3 té els mateixos espectadors que fa uns anys, però el seu percentatge d'audiència respecte al total, o quota de pantalla, ha disminuït perquè ara el país té un milió més d'habitants per l'arribada d'immigrants, i aquest col·lectiu no se sent identificat amb la cadena. Aquesta és la teoria que va defensar ahir al Parlament el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Joan Majó, davant les crítiques de CiU per la pèrdua del lideratge de TV3. La federació nacionalista va acusar Majó de fer una interpretació interessada de les dades d'audiència i li va exigir un pla de xoc perquè la cadena torni a ser un referent.

Segons Majó, la xifra absoluta d'espectadors de TV3 s'ha mantingut pràcticament estable en els últims set anys. Majó va recordar que l'any 2000 la cadena tenia un 28% de quota, quan el país tenia només sis milions d'habitants, i va explicar que aquesta xifra és equivalent al 21% de quota que té actualment, tenint en compte que ara Catalunya té 7,2 milions d'habitants. Aquesta davallada de la quota s'explica, segons Majó, pel fet que TV3 no ha aconseguit atreure molts dels immigrants que ara formen part del públic objectiu de la cadena.

La diputada de CiU, Joana Ortega va recordar que TV3 ha passat de ser líder a ser quarta, fet que, al seu parer, no es pot explicar només pels immigrants sinó que demostra que «molts espectadors s'han quedat pel camí».

JOAN MAJÓ «El 28% de sis milions de l'any 2000 és el mateix que el 21% de set milions d'ara. Què vol dir? Que TV3 no ha atret molts dels nouvinguts. I no ho ha fet perquè hem continuat sent la televisió en català per a la gent que vol veure la televisió en català i el món com el veiem des de Catalunya.»

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Una «treva» en la guerra del futbol

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.