| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de maig de 2024


dimecres, 5 de setembre de 2007
>

Tres films, sobre Bob Dylan, un mafiós italià i un jove taiwanès psicodèlic, conflueixen a Venècia

José Luis Guerín presentarà avui a concurs «En la ciudad de Sylvia»

EL PUNT. Venècia
La Mostra de Venècia va presentar ahir tres pel·lícules en un còctel explosiu que va incloure la biografia de Bob Dylan –en la que el cantant nord-americà està interpretat per l'actriu Cate Blanchett–, la història d'un mafiós italià i la vida d'un jove taiwanès repartida entre el sexe, la depressió i la psicodèlia. En principi, a partir d'ara el festival tendirà cap a les creacions d'autor amb obres com la del català José Luis Guerín, que presentarà avui mateix a concurs En la ciudad de Sylvia.


+ Els actors Richard Gere i Heath Ledger (amb barret) amb el director Todd Haynes. Foto: EFE

La primera d'aquestes tres pel·lícules, I'm not there, de Todd Haynes, se centra en la vida de Bob Dylan a través de múltiples protagonistes, entre els quals, un Richard Gere que va aportar al festival la dosi diària de glamur. El film, amb pretensions, també vol narrar amb aquests personatges la història dels Estats Units del segle XX. Així, el personatge de Gere representa l'Amèrica tradicional: Marcus Franklin simbolitza el racisme i l'aportació musical que la minoria racista ha fet a la història del país,i així, fins a trobar el Bob Dylan dels anys 1964 i 1965, interpretat per l'actriu Cate Blanchett. La caracterització i la imitació de la veu del cantautor fan passar Blanchett pel mateix Dylan, la qual cosa sens dubte ha estat un dels encerts de Haynes. El director va comentar que la pel·lícula és «una expansió sobre Bob Dylan i la seva obra, i no una reducció com han pretès molts», i va assenyalar que, potser per això, va obtenir permís de Dylan per fer la primera biografia autoritzada.

Per veure la pel·lícula s'ha de tenir un coneixement previ de la vida de Dylan, per entendre'n algun dels passatges, cosa que fa que de vegades caigui en una mitomania de la qual Ger es va contagiar ahir: «No hi ha cap altre artista als Estats Units tan influent com ell.»

La segona pel·lícula a concurs projectada ahir és Il dolce e l'amaro, la història del fill d'un mafiós que, sense adonar-se'n, acaba sent també un membre de la Cosa Nostra. El director, l'italià Andrea Porporati, sosté que no ha fet una pel·lícula sobre la màfia, «sinó sobre un home qualsevol que, per casualitat, neix en un context social que el du a afiliar-se a l'organització».

La tercera pel·lícula projectada, la taiwanesa Bangbang wo aishen, de Llig Kang Sheng, sembla pensada per escandalitzar, amb escenes de cuina i sexe que es pretén que provoquin fàstic, enmig de la psicodèlia de les discoteques. «És una pel·lícula autobiogràfica», va assegurar Llig Kang Sheng, que va voler deixar clar que ha volgut «representar la joventut de Taiwan i la de tot el món, que viu sota una gran pressió, sobretot del temps».

Amb el film de Todd Haynes, la Mostra de Venècia ha tancat el paquet de les pel·lícules de procedència nord-americana, i ara se centrarà més en un cinema d'autor, amb films com ara el de l'espanyol José Luis Guerín, En la ciudad de Sylvia, que es projectarà avui



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.