| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dilluns, 3 de setembre de 2007
>

Cinc mil veïns segueixen la primera crida contra la «regasificadora»

Els manifestants adverteixen de les «greus» conseqüències mediambientals

JAVI BUERA. Alcanar
La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia va manifestar-se ahir contra la instal·lació de la plataforma marina de gas i la planta de tractament terrestre al terme municipal de Vinaròs, però situat a només dos quilòmetres del centre urbà d'Alcanar. La plataforma va aconseguir mobilitzar ahir més de 5.000 persones, segons algunes fonts de l'organització, que portaven pancartes en què es podia llegir «l'aire pur, l'aigua blava, lo camp verd i la mar clara».


+ Els manifestants van caminar fins a la finca que ocuparà la planta de tractament terrestre a Vinaròs. Foto: OLIVIA MOLET

Més de 5.000 persones es van manifestar ahir per mostrar el seu rebuig al dipòsit de gas que es preveu construir a Vinaròs. Els manifestants es van trobar al centre cívic d'Alcanar i d'allà van marxar cap a la finca on, si el projecte tira endavant, s'instal·larà la planta de tractament terrestre, situada al terme municipal de Vinaròs però a un quilòmetre i mig de distància d'Alcanar.

Entre els manifestants hi havia personalitats polítiques com ara la diputada al Parlament Marta Cid. La manifestació va ser amenitzada per la xaranga «No se'n salva cap» d'Alcanar. Entre els més de 5.000 manifestants també destacava el color de pancartes, com ara «l'aire pur, l'aigua blava, lo camp verd i la mar clara», «No a la regasificadora» i «Alcanar diu no».

El primer tinent d'alcalde d'Alcanar, Josep Maria Sancho, va afirmar ahir que «tot ho porten aquí». Sancho també va dir que no entenia l'absència dels components del govern de Vinaròs, ja que «haurien d'haver vingut». Sobre la carta que l'empresa Escal UGS afirma que va enviar a l'Ajuntament el 2005 per exposar-los el projecte, el primer tinent d'alcalde va explicar que la desconeixia però que avui ho comprovaria.

El portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, Joan Ferrando, es va mostrar poc sorprès per la gran resposta ciutadana, ja que «la gent s'oposa a la ubicació del dipòsit de gas a Vinaròs», com ho demostren, diu, les 7.000 signatures en contra que van recollir en un cap de setmana. Joan Ferrando va explicar que el treball de la plataforma se centrarà a anar als pobles veïns a informar sobre el projecte i «els riscos mediambientals que comporta». El portaveu va afirmar que el moviment ciutadà farà un seguiment de la resposta a les al·legacions presentades per tal «de poder contestar i engegar tots els processos necessaris».

En arribar a la finca on s'instal·laria la planta terrestre, membres de la Plataforma en Defensa del Sénia van llegir un manifest en contra del dipòsit, en què s'explicava que el projecte tindria greus conseqüències mediambientals i danys per a l'agricultura i la pesca del territori. En el manifest també es va recordar l'accident que hi va haver el 1978 al càmping dels Alfacs, en què un camió cisterna que portava 43.000 metres cúbics de propilè, més del permès, va explotar. La plataforma volia reflexionar sobre les conseqüències d'un incident amb gas i afirmar que no es garanteix la mínima distància al poble més pròxim, Alcanar, que seria el principal afectat per una fuita o una explosió. En el manifest, la Plataforma en Defensa del Sénia també va exigir el posicionament de la Taula del Sénia.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>A Tarragona, en espera d'un segon projecte

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.