| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


divendres, 31 d'agost de 2007
>

Indústria estudia traslladar la planta de gas de Vinaròs més a l'interior

El director tècnic d'Escal UGS anirà en dues setmanes a Alcanar a explicar «les virtuts» del projecte

ROSER ROYO. Alcanar
El rebuig ciutadà al dipòsit submarí de gas i la planta de tractament que l'empresa Escal UGS projecta construir al terme municipal de Vinaròs a només dos quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar ha provocat una primera tímida reacció. Així el Ministeri d'Indústria estudia traslladar aquesta planta de tractament més a l'interior de la província de Castelló a una zona deshabitada, segons avançava ahir el diari El País. Una informació de la qual el director tècnic d'Escal UGS, Teodoro Seoane, va dir no tenir constància, alhora que va confirmar que en dues setmanes anirà a Alcanar a explicar «les virtuts» del projecte Castor.


+ Fotomuntatge cedit per l'Ajuntament d'Alcanar on es pot copsar l'impacte visual que tindria la planta d'Escal UGS. Foto: EL PUNT.

«De moment, no hi ha res decidit. El ministeri està estudiant les al·legacions presentades, mentrestant les coordenades on està previst instal·lar la planta de tractament de gas són les que surten publicades al BOE del 2 d'agost». Ho explicaven ahir fonts del Ministeri d'Indústria que ni van confirmar ni desmentir la informació apareguda al diari El País. D'acord amb aquesta informació el Ministeri d'Indústria estaria estudiant traslladar la planta de tractament de gas més a l'interior de la província de Castelló a una zona deshabitada que no s'ha concretat, davant del rebuig ciutadà que el projecte d'Escal UGS ha despertat a Alcanar i Vinaròs. S'han recollit més de 7.000 signatures en contra en tres dies, s'ha creat una plataforma ciutadana en contra –la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia– i per aquest diumenge hi ha convocada una marxa de protesta des del nucli d'Alcanar fins als terrenys on està previst que s'instal·le la planta de tractament. «Entenem que hi ha una demanda de gas que s'ha de satisfer, però veritat que a ningú se li ocorre fer una planta d'aquest tipus al mig de la Castellana o de la plaça Catalunya? Doncs aquí ens la volen posar a menys de dos quilòmetres del campanar del poble», manifestava l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat (ERC), que va insistir que la planta de tractament de gas atemptaria d'una manera irreversible contra el desenvolupament turístic d'Alcanar, a més de tenir una important afectació en el sector pesquer de bona part del litoral tarragoní i castellonenc, o del sector citrícola del municipi. «Hi ha llocs on aquesta planta no tindria afectació ni perjudicaria la qualitat de vida de la gent, però no correspon a l'Ajuntament d'Alcanar dir on», va afegir Montserrat, que es va mostrar escèptic davant la informació publicada per El País i molest per la tramitació d'un projecte que va sortir a exposició pública el 2 d'agost. «Al març hi haurà eleccions generals, si fos una inversió dolça hagués vingut el ministre Clos en persona a explicar-la», va puntualitzar Montserrat.

Així les coses el director tècnic de desenvolupament d'Escal UGS, Teodoro Seoane, no ho tindrà gaire fàcil per explicar les virtuts del projecte Castor. Seoane va confirmar ahir a El Punt que a mitjan setembre té previst anar a Alcanar a exposar el projecte i resoldre tots els dubtes que es puguen plantejar. «El nostre projecte té totes les garanties tècniques i ambientals», va afirmar alhora que va destacar que tant Alcanar com Vinaròs «haurien d'estar orgullosos» de tenir una planta d'aquest tipus a la vora. «Serà una planta modèlica i tindrà una plantilla fixa de 50 treballadors qualificats que apostem perquè siguen del territori», va afegir, tot assenyalant que les obres de construcció de la plataforma marina i la planta terrestre costarien dos anys i donarien feina a unes 500 persones.

El director tècnic d'Escal UGS va dir que no tenia cap constància que el Ministeri d'Indústria estiga estudiant un nou emplaçament. «L'actual és el més econòmic per enllaçar amb el gasoducte del litoral valencià», va assenyalar Seoane, que va recordar que tot i que la tramitació s'ha accelerat aquest mes d'agost el cert és que el projecte Castor està damunt la taula des de l'any 2002.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>El Montsià dóna suport a Alcanar

>Plataforma marina i terrestre

>El Ministeri d'Indústria estudia ara traslladar la planta de gas de Vinaròs

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.