No només Ferran Adrià és ambaixador de la cuina catalana arreu del món. També ho són les àvies del col·lectiu La Cuina de Sils. Des d'Alemanya, els Estats Units, Anglaterra i Suïssa (per posar alguns exemples) s'han interessat per les activitats d'aquest grup gastronòmic especialitzat a difondre els plats típics catalans (els de sempre, els tradicionals). A causa de la demanda i l'interès que han despertat més enllà de Catalunya, La Cuina de Sils ha creat una comissió internacional així ho han batejat que gestionarà tots aquests temes.
Tot plegat ha estat motivat per la publicació d'un treball a la revista alemanya Brigitte Woman, aquest mes de juliol. També es va fer ressò de La Cuina de Sils la revista Spaingourmetour, a principi d'aquest any, i d'aquí a poc seran protagonistes d'un reportatge a la revista gastronòmica americana Saveur. «La història, el treball del grup i les activitats programades del nostre popular grup gastronòmic ha despertat força interès i en els pròxims mesos està previst que ens visitin un seguit de cadenes de televisió i mitjans de premsa d'arreu del món», anuncia el col·lectiu.
En concret, a finals de setembre els faran un reportatge per Under de Sun, un nou programa d'una televisió dels Estats Units, de temàtica gastronòmica, i que estarà dirigit per Rajkumari Asthana. La televisió alemanya ARD els farà un documental, a càrrec de Klaus Dexel, i també visitarà Sils un equip de la televisió Suïssa. Sembla, doncs, que la projecció de les àvies de Sils no té aturador ni fronteres.