| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 27 de maig de 2024


dimecres, 27 de juny de 2007
>

Greenpeace denuncia vuit projectes que posen en perill el litoral de la demarcació

Segons els ecologistes, la majoria dels 20 «punts negres» catalans són urbanitzacions o ampliacions de ports esportius

PAULA MERCADÉ. Barcelona
Greenpeace ha assenyalat 20 projectes que posen en perill el litoral català, en l'informe anual que l'entitat ecologista fa a escala estatal. L'organització ha calculat que els propers 3 anys es construiran fins a 100.000 habitatges, 3 camps de golf i 2 ports esportius. És a dir, que els anomenats «punts negres» que es recullen en l'estudi són, principalment, urbanitzacions costaneres o ampliacions de portuàries. Com l'any passat, a la demarcació de Tarragona, amb vuit punts, és on Greenpeace ha detectat més actuacions que posen en perill la costa. Les demarcacions de Girona i Barcelona tenen sis punts cada una. L'informe assenyala la requalificació de 246 hectàrees a Castelló d'Empúries que precisament ahir el nou ajuntament va anunciar que volia aturar.


La delegada de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martínez, va sentenciar que «la situació de la costa catalana és pitjor que l'any passat» quan va acabar la presentació de l'informe anual que aquest grup ecologista fa del litoral de tot l'Estat. Martínez va criticar que els plans generals d'ordenació urbanística dels municipis costaners afegiran 100.000 nous habitatges durant els pròxims anys al litoral català, tot i que Catalunya té el primer quilòmetre de costa més urbanitzat de tota la península amb un 39%, segons dades del Ministeri de Medi Ambient del 2005. Tossa de Mar i Mont-roig del Camp són les úniques poblacions que han renunciat a urbanitzar terrenys que tenien la qualificació que ho permetria. Mentre que el primer municipi ha pres la decisió per iniciativa pròpia, el segon ho ha fet perquè «la previsió d'habitatges era tan excessiva que resultava clarament insostenible». En matèria portuària, Greenpeace critica el pla de ports aprovat pel Departament de Política Territorial que permet construir 3.000 nous amarradors, «i que trenca la moratòria establerta per l'anterior govern».

Greenpeace recull les conclusions d'un estudi de la conselleria de Medi Ambient on es posa en relleu que les àrees turístiques «comencen a mostrar els primers símptomes d'esgotament». Per això, l'entitat ecologista insta les administracions a pensar, pel futur, en un nou model turístic sostenible.

En els informes anteriors, Catalunya era una de les comunitats on no hi havia casos de corrupció urbanística. Enguany, però, s'han destapat diversos escàndols, tots a la demarcació de Tarragona. Finalment, l'informe cita 50 municipis que incompleixen la directiva europea de depuració d'aigües residuals.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els dics de les platges de Barcelona, el pitjor exemple

>Alerta per l'autorització als pescadors d'arrossegament

>Des de Segur de Calafell fins a Sant Carles de la Ràpita

>Greenpeace denuncia vuit projectes urbanístics que posen en perill el litoral del Camp i l'Ebre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.