| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


dimecres, 9 de maig de 2007
>

El Maresme vol «aprofitar-se» de la seva proximitat a Barcelona

Tots els grups polítics consensuen un document per guiar el futur de la comarca fins al 2015

ADELA GENÍS. Mataró
El Maresme ha d'incorporar-se a la transformació que Barcelona està fent en les darreres dècades. Aquesta és una de les conclusions que s'extreu del pla estratègic Maresme 2015 i que ahir van aprovar tots els alcaldes de la comarca. Aquest document fa una radiografia de l'estat actual de la comarca en tots els àmbits i proposa diferents estratègies per abordar els problemes. La connexió amb Barcelona, l'economia –s'han d'augmentar els llocs de treball i crear empreses de valor afegit– i la mobilitat són alguns dels temes que aborda el document, que també recomana restaurar el paisatge i valorar el patrimoni cultural de la comarca.


+ López (PP), Candini (CiU), Almera (PSC), Rocabert (ERC) i Artigas (ICV-EUiA), ahir, al Consell Comarcal. Foto: EL PUNT

El Maresme ha estat durant molts anys un motor econòmic de Catalunya. Però la transformació que està patint –es calcula que ja hi ha 400.000 persones i que el 2015 es pot arribar al mig milió– fa que es temi una desacceleració de l'economia. El que proposa el pla estratègic és que la comarca es converteixi en un pol d'atracció per a les empreses de valor afegit.

Per aconseguir aquests objectius i poder competir amb altres territoris s'haurà de millorar la mobilitat –la solució de l'N-II i la connexió entre els pobles continua sent una assignatura pendent– i el servei de Rodalies. Una de les reclamacions és que es creï una xarxa de serveis de transport públic integrada al Maresme. El turisme –que és la principal activitat a l'Alt Maresme– ha de deixar de ser només un destí de sol i platja. «Es dóna la paradoxa que els preus que ofereix la Costa del Maresme són els més baixos de totes les destinacions turístiques de l'Estat», revela el document. A mitjà termini s'ha d'aconseguir atreure el turisme cultural, de negocis i de convencions, un dels mercats potencials de Barcelona.

Tots els partits representats al Consell Comarcal –PSC, CiU, ERC, PP i ICV -EUiA– donen suport a aquest full de ruta. El president del Consell Comarcal, Pere Almera (PSC), va valorar precisament que tots els grups hagin dibuixat un mateix model de comarca. La representant de CiU, Montserrat Candini, va assegurar que es tracta d'un «document ambiciós i rigorós». El portaveu d'ERC, Carles Rocabert, va assenyalar que «es tindrà més força a l'hora de demanar recursos a les altres administracions». Per part del PP, Juan Manuel Lopez va valorar l'acord «perquè no és gaire comú ni freqüent que tots anem en una mateixa direcció. Els resultats del pla estratègic Maresme 2015 es podran començar a notar en els propers mandats. «Ara ja està elaborat i s'ha de començar a treballar. Durant els propers vuit anys s'ha desenvolupar», va explicar el representant d'ICV- EUiA, Llorenç Artigas.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Amb estil propi

>El futur del Maresme implica «aprofitar-se» de ser prop de Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.