| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


divendres, 4 de maig de 2007
>

Allau de crítiques a Maragall per haver avalat el cobrament de quotes

Ustec l'acusa de «menysprear» l'escola pública i CCOO i FETE-UGT demanen que compleixi el pacte

MARCEL BARRERA. Barcelona
Les declaracions del conseller d'Educació, Ernest Maragall, avalant el cobrament de quotes a les famílies i defensant que aquests pagaments són «tant voluntaris com imprescindibles», junt amb la seva exaltació a l'escola concertada, va provocar ahir una allau de crítiques. La més àcida, la del sindicat USTEC-STES, que va acusar Maragall de «menysprear» els centres públics i d'acceptar que les escoles seleccionin l'alumnat. La federació de pares Fapel va criticar la «divisió evident» que hi ha sobre les quotes al departament. Maragall, que les accepta, i Francesc Colomé, secretari de Polítiques Educatives, que les persegueix.


+ El conseller Ernest Maragall al Parlament, en una imatge d'arxiu del mes de desembre. Foto: ORIOL DURAN

La federació de pares Fapel, entitat que agrupa prop de 300 escoles privades concertades laiques, es va mostrar ahir molt escèptica amb les paraules de Maragall a les jornades de l'escola concertada, ja que segons va explicar el seu president, Toni Arasanz, hi ha una «clara contradicció» entre les afirmacions de Francesc Colomé, secretari de Polítiques Educatives, que fa pocs dies es va manifestar contra els pagaments, i Ernest Maragall, que va dir dimecres que el pagament de quotes eren «tant voluntàries com imprescindibles». Aquesta afirmació ha tranquil·litzat enormement el sector, que veia perillar el cobrament de quotes en un moment que encara no està resolt el seu finançament. Ahir al Parlament, Maragall no va voler entrar a fons en la qüestió malgrat la insistència de CiU, tot i que va dir que era un «debat interessant i necessari» que amb l'aprovació de la llei d'educació, prevista per aquesta legislatura, quedaria «superat».

Els sindicats van aprofitar la conjuntura per demanar al departament que «compleixi» el Pacte Nacional per l'Educació i garanteixi la gratuïtat de totes les escoles finançades amb fons públics. Mayte de Agorreta, de CCOO, va dir que «no entraria en polèmica» i va demanar el «compliment estricte del pacte i que no s'endarrereixi més». En el mateix sentit es va expressar David Medina, de FETE-UGT, per a qui el desenvolupament del pacte és «desesperadament lent» i a la pràctica «no s'està complint». Per Medina, «no es pot donar per vàlid que l'ensenyament gratuït requereixi el cobrament de quotes; no està previst en la Constitució».

Més contundent va ser USTEC, que en un comunicat va «lamentar profundament» que Maragall afirmés que la concertada representa l'«excel·lència». Per Rosa Cañadell, això és un «menyspreu» cap als centres públics i «denota o un desconeixement del sistema educatiu o una perillosa aposta pel sector privat».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>La «versió literària» de les trampes

>Allau de crítiques a Ernest Maragall per haver avalat el cobrament de quotes

>Allau de crítiques a Ernest Maragall per haver avalat el cobrament de quotes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.