| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de maig de 2024


diumenge, 29 d'abril de 2007
>

Un total de 38 municipis aspiren als ajuts de la llei de millora de barris

La Generalitat destina 99 milions d'euros a aquesta línia de subvencions, que es resoldrà al juny

EL PUNT. Barcelona
Un total de 38 municipis d'arreu de Catalunya han demanat els ajuts de la llei de millora de barris. Aquesta és la quarta convocatòria que fa la Generalitat d'aquesta línia de subvencions, a la qual destina 99 milions d'euros. De totes les sol·licituds que s'han presentat a la convocatòria, més de la meitat (20) provenen d'ajuntaments de l'àrea metropolitana, del Vallès Occidental i de l'Oriental, del Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat, que són les comarques d'on han sortit més sol·licituds. La convocatòria, que serveix per cofinançar projectes de rehabilitació integral de barris deteriorats, es resoldrà el mes de juny.


+ El barri de l'Erm, a Manlleu, que va rebre ajuts. / Foto: O. DURAN

Com en les convocatòries anteriors, la Generalitat destina prop de cent milions d'euros a ajuts per a la remodelació de barris o àrees urbanes. Comptant-hi les aportacions que faran els ajuntaments que siguin beneficiaris dels ajuts, el volum d'inversió puja fins als 200 milions d'euros: la Generalitat assumeix la meitat del finançament de la remodelació, i l'Ajuntament, l'altra meitat. Amb aquesta quarta convocatòria d'aquests ajuts, una seixantena de barris s'hauran beneficiat d'aquestes subvencions.

D'entre les comarques que sumen més sol·licituds per poder rebre aquests ajuts, destaca el Maresme. Arenys de Mar (barri de Sant Elm), Argentona (veïnat de Sant Miquel del Cros), Malgrat de Mar (barri del Castell) i Mataró (Rocafonda–el Palau) han presentat els projectes per rebre els ajuts. En les anteriors convocatòries, fins ara només una ciutat del Maresme –Mataró, amb el barri de Cerdanyola– ha rebut finançament de la llei de barris.

Un cop rebudes les sol·licituds, una comissió específica valorarà la llista de projectes que s'han presentat, i que poden ser finançats segons els criteris que fixa la llei de barris, així com la quantitat concreta que es proposa en cada cas. Sigui com vulgui, la quantitat de la subvenció que donarà la Generalitat per a cada municipi oscil·larà entre el 50 i el 55% del pressupost total que estigui projectat per a cada intervenció.



CONVOCATÒRIES ANTERIORS
En la darrera convocatòria d'ajuts per rehabilitar barris, s'hi van presentar un total de 58 sol·licituds, de les quals van acabar rebent ajuts 16 municipis. D'aquests, un 70% pertanyien a la demarcació de Barcelona.

En convocatòries anteriors, han rebut ajuts de la llei de barris municipis com ara Barcelona, l'Hospitalet, el Prat de Llobregat i Cornellà del Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Sabadell i Rubí, Mataró, Granollers i Canovelles, entre altres localitats de la demarcació de Barcelona.

En total, les tres convocatòries anteriors han beneficiat quaranta-sis projectes, amb una inversió de 600 milions d'euros. La primera, que es va engegar el desembre del 2004, va afavorir la rehabilitació de tretze barris, entre els quals figuraven el barri de l'Erm, a Manlleu, el centre històric de Balaguer, els barris de Serra d'en Mena de Collblanc i la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat, Ca n'Anglada de Terrassa i el barri de la Mariola de Lleida. La segona convocatòria va beneficiar disset projectes, entre els quals hi havia el barri de Santa Eugènia–Can Gibert del Pla de Girona, el barri de Campclar de Tarragona, el nucli antic de Tortosa i els barris del sud de Vic.

A l'hora d'atorgar aquests ajuts, el govern de la Generalitat té en compte la problemàtica urbanística i els dèficits d'equipaments i serveis que hi ha en cada zona. També valora les característiques demogràfiques, i les problemàtiques socials i econòmiques, com ara la taxa d'atur, el nombre de persones beneficiàries de pensions assistencials i el percentatge de població en risc d'exclusió social que hi ha en cada cas.





Arenys de Mar - Barri de Sant Elm

Argentona - Veïnat de Sant Miquel del Cros

Badalona - Sant Roc

Artigues

Remei



Barberà del Vallès - La Romànica

Barcelona - El Coll

La Bordeta



Cornellà de Llobregat - Fontsanta

Grup Llobregat



Esparreguera - Mas d'en Gall

Gelida - El Puig

La Valenciana



Malgrat de Mar - Barri del Castell

Mataró - Rocafonda–el Palau

Mollet del Vallès - Plana Lladó

Ripollet - Can Mas

Sant Adrià de Besòs - Sant Adrià Nord

Sant Cugat del Vallès - Les Planes

Santa Coloma de Gramenet - Barris Centrals

Sant Vicenç dels Horts - La Guàrdia–la font del Llargarut

Santa Margarida i els Monjos - Blocs de Mas Catarro

Viladecans - Sector de Ponent

Vilafranca del Penedès - Barri de l'Espirall

Castellbell i el Vilar - La Bauma

Piera - Barri del Portell

Sant Hipòlit de Voltregà - Vial de circumval·lació / Parc Central

Súria - Poble Vell–Sant Jaume

Vilanova del Camí - Nucli antic i barri del Camp del Rei

Mollerussa - Zona de les piscines

Ponts - Nucli antic

Vilagrassa - Vilagrassa

Montblanc - Centre històric

Tarragona - Part Alta

El Vendrell - Nucli antic

Besalú - Centre històric

Castelló d'Empúries - Delta Muga

Hostalric - Nucli antic

Palamós - Palamós

Sant Hilari Sacalm - Barri de l'Hospital

Sant Joan de les Abadesses - Vila vella

Santa Pau - Vila vella

Móra d'Ebre - Nucli antic


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.