| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de maig de 2024


dissabte, 28 d'abril de 2007
>

Les gosseres de Mataró posen normes als voluntaris per passejar els animals

La mesura vol millorar la seguretat de les persones però també el benestar de les mascotes

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
Treure a passejar els gossos lligats, un màxim de 30 minuts, recollir els excrements i signar un document que impliqui el bon tracte dels animals són des de fa unes setmanes normes obligatòries a les dues gosseres que hi ha a Mataró. L'objectiu de la mesura és regularitzar i millorar la seguretat dels més de 500 voluntaris que col·laboren amb el centre. La presidenta de la Societat Protectora d'Animals de Mataró, Sílvia Serra, defensa que el nou reglament respon a l'afluència massiva de visitants als refugis i a la millora d'un servei que «per sobre de tot beneficiï el benestar dels prop de 180 gossos i 120 gats» que hi ha a les instal·lacions.


+ Una imatge d'arxiu d'un centre d'acollida d'animals domèstics. Foto: J. FERNÀNDEZ

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia del carrer Galícia és molt obert i la gent, segons explica Sílvia Serra, entrava i sortia quan volia per agafar els animals i passejar-los sense més. «Més d'una vegada ens hem trobat que als voluntaris se'ls escapa el gos perquè no tenen prou força per controlar-lo o no recullen els excrements; fins i tot ens hem trobat amb gent que se'ls ha endut tot un matí sense avisar ningú», assenyala Serra.

El nou reglament, que segons la presidenta de la societat protectora s'ha fet seguint els consells dels mateixos col·laboradors, obligarà qualsevol persona que vulgui treure un gos del centre a estar registrat i a signar un document que impliqui el bon tracte dels animals i el civisme al centre. Els gossos es podran passejar un màxim de 30 minuts i només durant els matins dels caps de setmana. A més, els que siguin d'una raça perillosa només es podran treure del centre si es té una llicència per fer-ho. «Treballar amb animals sempre comporta un risc i no tothom actua com ens agradaria a nosaltres», justifica Sílvia Serra. En aquest sentit, també admet que una de les denúncies més habituals entre els veïns de la zona dels centres d'acollida era que els voluntaris no recollien les defecacions dels gossos.

La posada en marxa de la normativa ha tingut les primeres conseqüències. Serra reconeix que ara són menys les persones que passegen els gossos. Abans molts joves podien treure els animals lliurement i ara si es té menys de 16 anys només es pot fer si es va acompanyat d'un adult. Malgrat això, de voluntaris no en falten mai. «Un centre d'acollida no és un zoològic i no tenim prou pressupost per disposar d'un monitor que els controli», hi afegeix Serra, que també defensa el paper d'aquestes persones altruistes que «donen un tracte humà als animals» i que «arriben allà on no poden fer-ho els treballadors».



100 ADOPCIONS AL MES
El refugi de Cal Pilé i el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Mataró del carrer Galícia gestiona uns 180 gossos i 120 gats abandonats a les seves instal·lacions. L'any passat es van adoptar més d'un miler d'animals i cada més troben llar, segons la protectora, una mitjana d'un centenar.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La dessalinitzadora de Blanes s'espatlla i l'Alt Maresme torna a abastir-se només d'aigua dels pous

>Els propietaris de Rials podran edificar 173 habitatges plurifamiliars

>El càmping Bona Vista celebra la distinció com a càmping de l'any

>Homenatgen a Mataró l'obra i la figura del dibuixant Cuyàs

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.