| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 10 de maig de 2024


dissabte, 21 d'abril de 2007
>

I els Àngels de Bronze són per a... Cercas, Monegal, Clapés i «El fauno»

És el reconeixement dels alumnes de l'EUCC als millors comunicadors

EL PUNT.
Els alumnes de l'Escola Universitària de Ciències de la Comunicació (EUCC) escullen cada curs els millors comunicadors de l'any, al quals es lliura el premi Àngel de Bronze. Ahir a la nit els guardonats van ser Javier Cercas, Ferran Monegal, Antoni Clapés i David Martí i Montse Ribé.

Els millors comunicadors d'aquest any i guardonats amb els premis Àngel de Bronze van rebre ahir a la nit el seu reconeixement al Mas Marroch de Vilablareix.



JAVIER CERCAS.
L'escriptor gironí va escriure la novel·la Soldados de Salamina , de la qual s'han fet traduccions a una vintena de llengües, se n'ha fet una versió cinematogràfica i aquesta setmana se n'acaba d'estrenar una versió teatral a Barcelona, dirigida per Joan Oller. Cercas és autor també del llibre de contes Relatos reales, de les novel·les El inquilino i El vientre de la ballena i de llibres com ara La velocidad de la luz.

Javier Cercas va entrar com a professor de literatura espanyola a la Universitat de Girona l'any 1989. Abans havia treballat dos anys a la Universitat d'Illinois.



FERRAN MONEGAL.
El veterà periodista analitza cada setmana la programació de la televisió en el programa sobre deontologia televisiva Telemonegal, que s'emet per Barcelona Televisió (BTV) i per la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Aquest programa és una mirada crítica, lúcida i també molt irònica sobre el que ens ofereix cada dia la televisió. En definitiva, una altra manera de mirar la televisió, i un programa de referència per als nombrosos amants del món de la televisió.

ANTONI CLAPÉS.
El periodista i presentador del programa Versió RAC1 s'ha convertit en un referent de la ràdio d'aquest país. Primer, amb el programa Versió original, a Catalunya Ràdio, va assolir el lideratge de les tardes, una posició capdavantera en el panorama radiofònic que ha sabut mantenir durant tot aquest temps, gràcies a la fidelitat de gairebé cent mil radiooients, ara a RAC1.

DAVID MARTÍ I MONTSE RIBÉ.
Aquests dos experts en efectes especials van guanyar l'Oscar de Hollywood al millor maquillatge pel seu treball en la pel·lícula El laberinto del fauno, de Guillermo del Toro. Montse Ribé i David Martí, copropietaris de l'empresa barcelonina DDT Efectos Especiales, han estat els primers catalans a aixecar un Oscar. «El tenim a la mà i notem que pesa molt, però encara no t'ho acabes de creure perquè ni tan sols se'ns havia acudit somiar-ho mai», van assegurar aleshores els dos premiats.

David Martí i Montse Ribé, nascuts a Barcelona a principis dels setanta, van fundar l'empresa DDT fa quinze anys i des de llavors han treballat en les pel·lícules de referència del cinema estatal dels darrers anys i també amb Del Toro a Hellboy i El espinazo del diablo.

Els copropietaris de DDT Efectos Especiales són els primers catalans a aixecar un Oscar, tenint sempre present que Néstor Almendros, que el 1978 va obtenir l'estatueta a la millor fotografia per Días del cielo, de Terrence Malick, va néixer el 1930 a Barcelona però es va exiliar després de la guerra i, per tant, la seva formació i vida professional van ser a cavall de Cuba, els Estats Units i Itàlia.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Reconeixement al mestre Puyal

>Regal del llibre de Masó

>Els patrocinadors

>Tommy Robredo, Albert Serra i el projecte Tramuntana, Gironins de l'Any

>Àngels de Bronze.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.