| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de maig de 2024


diumenge, 8 d'abril de 2007
>

L'autodeterminació



JOSEP-MARIA ORÓ. COLÒNIA GÜELL, SANTA COLOMA DE CERVELLÓ (BAIX LLOBREGAT)..
El terme autodeterminació dut a la política catalana posseeix un efecte transversal a totes les forces polítiques de tradició democràtica de Catalunya del qual cap d'elles en pot defugir per estricta dignitat històrica. Sense entrar a debatre com aquest terme ha estat utilitzat de manera partidària, el fons de la qüestió no pot ser ni obviada, ni molt menys menystinguda per totes aquestes forces. Tant per les que la defensen com per les que no.

Federalisme, confederalisme, autodeterminació, associació independent de l'Estat espanyol, fins a independència; són conceptes polítics que, com a mínim, poden i fins i tot han de formar part del debat polític actual.

L'adscripció a cadascuna d'aquests conceptes és decisió personal de cadascun dels nostres ciutadans i són ells els que legítimament han de donar el pas o no, cap a un o altre nou estadi polític pel nostre país.

Obrir un debat polític amb aquells que creuen amb l'existència d'altres maneres d'estructurar l'estat o d'interpretar-lo conceptualment de manera diferent a l'actual, no ha de decebre ni sorprendre a ningú, s'ha d'interpretar com un signe de maduresa política i democràtica.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.