| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


divendres, 16 de març de 2007
>

Urbanisme beneeix el polèmic pla general de Sant Julià, que pot guanyar 4.000 habitants

Els veïns opositors hi presenten 520 firmes en contra, demanen que se suspengui i amenacen d'anar als tribunals

D. BRUGUÉ J. A. FONTÀS / E. PICAS.
El polèmic pla general de Sant Julià de Ramis ja ha estat aprovat. La Comissió d'Urbanisme d'ahir a la nit va informar-ne favorablement i va donar llum verd així a una proposta que preveu que els pròxims quinze anys es facin fins a 2.600 nous habitatges i que es guanyin vora de 4.000 nous veïns. Urbanisme considera que la proposta és positiva perquè permet cosir urbanísticament el nucli, ara disseminat, i perquè preveu la creació d'un gran parc a través del cobriment de 450 metres de l'autopista. Els beneficis que hi veu Urbanisme, però, no són compartits per part dels veïns, que ahir van presentar 520 firmes en contra de la proposta. L'associació de veïns del Golf també ha presentat un escrit en contra del pla. Diuen que si no se suspèn podrien acabar als tribunals.


+ Polèmica des del principi.

El director general d'Urbanisme, Joan Llort, va posar de manifest que Sant Julià de Ramis és un municipi molt malmès per les infraestructures, fet que provoca que els veïnats quedin dispersos. Sosté que la proposta permet cosir el territori i regenerar el teixit urbà, «ara molt degradat», per exemple amb un canvi de qualificació dels terrenys ara ocupats per la Safa. Un altre exemple, manté, és la regeneració de l'espai marginal entre l'AP-7 i l'N-II a Medinyà, convertint-ho en un espai que combina l'activitat residencial amb altres usos. També va lloar que es prevegi un gran parc que vertebri el nou nucli i que passi per sobre de l'AP-7, cobrint-ne un tram d'uns 450 metres de llarg. De fet, inicialment es volia cobrir el doble de carretera, però després de diverses negociacions es va acordar reduir-ho, de manera que fins i tot la concessionària ha fet informes positius del projecte. La construcció d'aquest parc es finançarà, en part, per la plusvàlua que generi la construcció dels nous sectors urbans en aquesta zona de Sant Julià.

Amb el nou pla general, es preveu que a Sant Julià i a Medinyà es facin, en un període de prop de 15 anys, uns 2.600 nous habitatges dels quals uns 400 seran protegits. Això significa que es preveu un creixement d'unes 4.000 persones, passant dels 2.600 habitants actuals a uns 6.500. D'aquests, 4.500 se situaran a Sant Julià i 2.000 a Medinyà, amb el supòsit que el pla es desenvolupés en un 70%, un percentatge que rarament s'assoleix. El pla general del 1995 s'ha desenvolupat en un 30%. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va afirmar que el nombre d'habitatges no significa que tots es desenvolupin. En el mateix sentit, Llort va declarar que aquest nombre és «el que li correspon en la situació en què es troba Sant Julià».

Aquests arguments, però, no convencen els veïns opositors a la proposta. Mantenen que es perd el sentit de poble i que el creixement que es preveu és excessiu i queda fora de tota lògica. Ahir es van presentar 520 firmes en contra de l'equip de govern, i l'associació de veïns del Golf Girona va presentar una instància a Urbanisme en la qual demanen que la proposta no s'aprovi i que sigui retornada «per buscar un consens amb els habitants». En cas contrari, no descarten els tribunals. La instància està acompanyada de diferents informes en què es recullen diverses deficiències de la proposta que ahir finalment va tenir el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme.

La tramitació del pla d'ordenació urbana ha estat polèmica des del principi. S'han penjat cartells i pancartes en contra de l'excessiu creixement previst, hi ha hagut plens molt tensos, reunions –a la foto–, s'han presentat al·legacions, i políticament CiU, a l'oposició, ha estat a favor dels veïns opositors i en contra de la proposta presentada pel PSC i la UDM.



Flaçà - El pla d'ordenació urbanística municipal de Flaçà va quedar sobre la taula per falta de temps. L'ordre del dia era molt extensa i no es va arribar a tractar. El pla preveu, entre altres mesures, la triplicació del nombre d'habitants de la població, que passarà dels 1.000 actuals fins als 3.000, i augmentar l'extensió de sòl edificable. Ahir havia d'ésser aprovat, ja que una versió anterior havia estat suspesa per algunes irregularitats.

La Bisbal - Es va aprovar una proposta de reordenació de sòl i sostre, això permetrà realitzar un reordenament d'una zona d'equipaments que possibilitarà la construcció dels futurs jutjats i de zona verda.

Girona - La comissió d'Urbanisme també va informar ahir positivament sobre una proposta que ha de permetre fer més fàcil «repensar» les zones verdes, de manera que sigui més fàcil la seva obtenció i que hi hagi més capacitat de l'administració local. Tot i això encara no ha estat aprovada, ja que la competència per fer-ho és del conseller.

Fontcoberta - Existia una proposta per l'ordenació urbanística de sectors industrials, que preveia una nova divisió en parcel·les de dues mides diferents. Es va ajustar la mida mínima de les parcel·les, ja que es va considerar que la proposta inicial de 500 metres fragmentava massa el territori. Un cop prevista aquesta modificació, es va aprovar.

Les Planes d'Hostoles - Urbanisme també va modificar els límits d'un sector ja existent on estava previst que es poguessin construir fins a 176 habitatges. Aquesta modificació farà possible la construcció de fins a 231 habitatges. La proposta es va aprovar amb la consideració que els 55 habitatges addicionals tinguin la condició d'habitatges protegits. També es preveu la millora de les condicions generals del sector.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Llum verd a Peralada

>Ni Jafre ni Calonge

>La ronda Monestir

>Més de 300 cases al golf de Caldes

>El Joan I queda sobre la taula

>Un parc urbà a sobre l'autopista.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.