| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dissabte, 10 de març de 2007
>

Carod calma els ànims dels contraris al CIM del Penedès i obre portes al diàleg

La plataforma es manifesta el dia en què el vicepresident inaugura la piscina municipal de l'Arboç

MIREIA LACÀRCEL. L'Arboç
El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va mantenir ahir una reunió amb tres membres de la plataforma No Fem el CIM a l'Arboç, just abans d'inaugurar la nova piscina municipal. El vicepresident va oferir a la plataforma crear una petita comissió per assistir a una reunió amb el govern de la Generalitat, en la qual les dues parts puguin conèixer de primera mà la posició de l'altra. La reunió podria servir, segons Carod, per acostar les dues parts i renegociar o modificar el projecte actual del rebatejat Logis Penedès. La plataforma va valorar aquesta nova opció com una bona manera perquè se'ls escolti.


+ Josep-Lluís Carod-Rovira i Xavier Sabaté amb els membres de la plataforma No Fem el CIM al darrere. Foto: M. LACÀRCEL

La plataforma No Fem el CIM es va manifestar ahir a tres quarts de sis de la tarda davant de l'ajuntament de l'Arboç per tal que el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, veiés la seva oposició a la «imposició del centre integral de mercaderies». Carod, com a representant del govern, va accedir a reunir-se amb la plataforma per tal de calmar, en part, els ànims dels manifestants, abans d'anar a inaugurar la nova piscina municipal de l'Arboç.

De la cita, en va sortir un nou element. Carod va proposar «crear una petita comissió que anés a negociar en seu governamental a Barcelona, perquè el govern tingués un coneixement més directe de quines són les reivindicacions de la plataforma i perquè ells també tinguessin coneixement de la posició actual del govern sobre aquest punt». A més, el vicepresident no descartava que en aquesta futura reunió pogués haver-hi una negociació i, per tant, una modificació del projecte actual.

Carod, però, va voler deixar clar que el CIM és un projecte que ja provenia del govern de Pujol i que nou dels deu milions d'inversió ja eren d'aquella etapa. A més, també va recalcar que el govern actual va reduir 56 hectàrees l'espai destinat a la construcció del CIM, tot i que la plataforma assegurava que el que s'havia reduït en hectàrees s'augmentaria en alçada.

Pau Batlle, un dels tres membres que van assistir a la reunió com a plataforma, va manifestar sentir-se satisfet per les paraules de Carod, però demanava que hi hagués una planificació del territori amb totes les forces polítiques i socials per aconseguir un territori sostenible ja que, segons ell, «ara no ho és i la mostra és la imposició del CIM i l'alternativa de variant de l'A-7 per la cobertura». Batlle també assegurava que ells tenien alternatives a aquestes decisions, com ara «la variant de les dues metròpolis des de Manresa cap al sud».

Els membres del CIM també demanaven que els futurs alcaldables de la comarca es pronunciessin sobre el tema perquè la gent sàpiga a qui vota en les municipals.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.