| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dissabte, 17 de febrer de 2007
>

Independents i altres rareses

«Si s'analitza a quin dels partits grans fa mal cadascuna d'aquestes formacions, la cosa queda més o menys compensada i tots hi perden si fa no fa»

la crònica

FRANCESC DOMÈNECH.

La proximitat de les eleccions municipals fa que comencin a sorgir notícies de col·lectius diversos que anuncien la seva voluntat de presentar-se a les eleccions. A Reus, per exemple, l'histriònic Ariel Santamaria, que no deu pensar allò de les segones parts que mai no són bones, ja ha començat a cridar l'atenció pels mitjans de comunicació (de moment, més mitjans no locals que no pas dels de casa, que ja el coneixem) dient rucades (en el bon sentit de la paraula) i intentant captar l'atenció, tant a la recerca d'una major glòria personal, com també a la recerca d'un vot en versió local d'antisistema arrauxat que té com a alternativa més probable quedar-se a casa i engreixar els percentatges d'abstenció, que no pas votar per alguna de les formacions que reclamen per a elles l'alcaldia de la ciutat. El panorama polític reusenc és tan avorrit, que aquesta vegada fins i tot repeteix l'Ariel Santamaria. S'ha esgotat la imaginació? Per la salut del mateix Ariel Santamaria, cal esperar que el que fa quatre anys era un sa i divertit exercici ciutadà no es converteixi en una broma pesada en el cas que es confirmi que es torna a presentar.

D'altres fa més temps que treballen de cara a aquestes eleccions. La FIC de Josep Machado ja no té Josep Machado i compta amb l'advocat Pujol com a cap visible, i amb un segon, Jordi Cisa, del qui encara molts recorden quan anava pel món sense corbata. Diuen que volen representar la societat civil com a alternativa a la classe política actual. No sé si han calculat que l'endemà de prendre possessió com a regidors, a ulls dels ciutadans, deixarien de ser societat civil per passar a ser classe dirigent. Per comptes d'afiliar-se als partits polítics, que estan oberts a tothom, i intentar canviar les coses des de dins, doncs en funden un amb un acrònim tan suggestiu com PRIM i a veure què passa. De moment, han incidit en temes de poca tirada popular. Qüestionen, per exemple, la fórmula municipal de gestionar els serveis a base de societats municipals i el holding Innova, que pot ser molt qüestionable però no sé jo fins a quin punt és l'assumpte que més preocupa els ciutadans, sobretot quan n'hi ha alguns que van pregonant pel món que la ciutat és el centre de la vida i es barallen per veure qui la diu més grossa respecte d'això…

I falta per confirmar també si finalment es presenten els Ciutadans d'Albert Rivera i companyia, que, després d'haver conquerit el Parlament, volen assaltar els ajuntaments sense que es conegui de quin pal van en temes de gestió municipal, que van més enllà (o més ençà, segons com es miri) de qüestions lingüístiques i simbòliques. Almenys, a la capital del Baix Camp no podran proposar que la ciutat tingui una denominació oficial bilingüe. O sí, que mai se sap… Potser proposaran que la ciutat es digui Reus-Reus…

I a veure-les venir: a veure què passa amb la Plataforma per Catalunya i la seva demagògia contra els moros, i a veure què passa amb altres descontents diversos que volen utilitzar les eleccions municipals per fer-se sentir.

El ventall és tan ampli que en el fons tots afavoreixen que canviïn poc les coses, perquè si s'analitza a quin dels partits grans fa mal cadascuna d'aquestes formacions la cosa queda més o menys compensada i tots hi perden si fa no fa.

En tot cas, la decisió està en mans dels ciutadans, com ha de ser…



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.