| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


diumenge, 4 de febrer de 2007
>

La primera trobada de blocaires ebrencs omple la biblioteca de Tortosa

L'activitat apropa les noves tecnologies a la gent en un territori on ja hi ha més de cent blocs actius

JAVI BUERA. Tortosa
Unes quaranta persones es van apropar ahir fins a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa per assistir a la primera trobada de blocaires que es fa a les Terres de l'Ebre. Entre els assistents hi havia persones vinculades al món del periodisme, però també professors d'instituts i gent que simplement volia conèixer més a fons el món del bloc. La jornada va començar a tres quarts de deu del matí i no va acabar fins al vespre. Alguns actes que es van celebrar van ser xerrades i conferències, un dinar i una trobada informal per tancar el programa. L'organització de l'acte es va mostrar satisfeta i amb la voluntat de repetir-la l'any vinent.


+ Els assistents a la trobada de blocaires durant una de les exposicions. Foto: JAVI BUERA

El col·lectiu Blocaires Ebrencs va organitzar ahir la primera trobada de blocaires de les Terres de l'Ebre amb un objectiu ben clar: «Apropar les noves tecnologies a la gent que no les coneix», segons confessava un dels organitzadors de l'acte, Gustau Moreno.

La jornada va començar a tres quarts de deu del matí amb la inauguració per part de l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté. Tot seguit, Javier Leiva, diplomat en Biblioteconomia i Documentació i especialista en creació i gestió d'informació digital, va fer un repàs pels diferents tipus de blocs i va explicar als assistents com crear-ne un.

Per la seva banda, Daniel Gil, un altre dels organitzadors, va mostrar el panorama blocaire a les Terres de l'Ebre, on ja s'han superat els 100 blocs actius. Gil va comentar que, comparat amb la resta de Catalunya, és un número baix de blocaires tot i que espera que augmenti si la gent es conscient «que internet s'ha d'utilitzar». En la taula rodona, al final de la jornada, Javier Leiva, Daniel Closa, Josep Emili Fonollosa, Meritxell Roigé i Manel Zaera van fer un repàs sobre el món del bloc i les possibilitats que té. Roigé, gerent del Consell del Baix Ebre, va criticar que «els blocs polítics es creen quan hi ha eleccions, però després moren». L'informàtic Manel Zaera creu que l'augment dels blocs s'ha produït perquè és una moda i per les facilitats que dóna internet.

Els organitzadors es van mostrar satisfets per haver fet realitat la idea inicial, «fer una jornada informal per conèixer-nos personalment», i per l'assistència, ja que la sala de la biblioteca es va omplir i perquè es va aconseguir que la gent anés al nucli antic. Els organitzadors van voler agrair les ajudes institucionals ja que sense elles l'acte no hauria estat possible.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Què és i d'on vénen els blocs

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.